Compania italiana Pirelli care detine uzine si in Romania a anuntat ca va creste preturile anvelopelor in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, din cauza scumpirii materiilor prime. Preturile vor creste cu valori intre 6% si 12%, de la 1 iunie. Pirelli are 27.000 de angajati pe plan mondial.

Astfel, pretul anvelopelor de vara va creste cu 6% in Europa, iar cel al anvelopelor de iarna se va majora cu 12%, de la 1 iunie. Tot de la acea data, pretul anvelopelor Pirelli in Africa si Orientul Mijlociu va creste cu 10%. Masura e valabila pentru anvelopele de autoturisme, motociclete, vehicule comerciale si industriale.

Compania motiveaza decizia prin faptul ca materiile prime s-au scumpit in ultimul timp, in special cauciucul natural si petrolul.

Pirelli produce din 2006 anvelope in Oltenia. Compania mai are la Slatina o unitate producatoare de cord metalic pentru anvelope, detinuta impreuna cu Continental, plus o fabrica de filtre de particule pentru masini diesel la Bumbesti Jiu, inaugurata la inceput de 2009.

Pirelli are 27.000 de angajati pe plan mondial si, pe langa divizia de anvelope care are fabrici in 12 tari, mai este prezenta in alte domenii, de la imobiliare la nanotehnologie.