Ford a decis, la presiunea autoritatilor americane pentru siguranta transportului, sa recheme pentru verificari 1,2 milioane de camionete F-150 in SUA, existand pericolul ca airbag-urile sa se declanseze brusc, fara motiv, scrie USA Today. Recall-ul din prezent e practic o extindere a unui recall mai vechi de 150.000 de unitati, dar autoritatile au considerat ca trebuie facut un recall pentru toate modelele vandute intre 2004 si 2006, mai ales ca ancheta initiala arata ca 60 de persoane au fost ranite de airbag-urile cu probleme.

Ford F-150, cea mai populara camioneta din SUAFoto: Ford

F-150 este cel mai vandut automobil din SUA si initial Ford facuse un recall pentru 150.000 de unitati din acest model fiindca exista pericolul ca airbag-ul sa se declanseze in senin din cauza unor probleme de montare. Ford spusese atunci ca nu e nevoie sa verifice toate masinile F-150 vandute intre 2004 si 2006, insa NHTSA, autoritatea americana de siguranta traficului, a presat compania si a determinat-o sa faca un recall mult mai mare.

NHTSA spune ca airbag-ul se poate declansa brusc fara motiv si cand masina este in mers, existand pericol nu doar de ranire a ocupantilor, ci si de accident rutier.