Opel prezinta primele imagini oficiale cu cea mai noua generatie a sportivei Astra GTC, masina a carei productie va incepe in iunie si a carei premiera oficiala va fi in toamna. Peste o luna Opel va da detalii tehnice, insa e de asteptat sa vedem un motor de 2 litri, 213 CP care sa faca din GTC un concurent important pentru Renault Megane Coupe. In prezent, cel mai puternic Astra GTC costa circa 27.000 euro si dispune de un motor de 200 CP.

Opel Astra GTCFoto: Opel

Dupa ce la inceput de aprilie au "scapat" pe Facebook cateva imagini cu masina, germanii au publicat poze oficiale si un scurt clip cu modelul a carui productie va incepe in 7 iunie, data de la care vor putea fi preluate comenzile.

La acel moment vor fi dezvaluite preturile, tehnologia, echipamentele si motorizarile, clientii putand configura exact ce doresc. Prima versiune de productie a noului Opel Astra GTC va avea premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt, pe 15 septembrie 2011.

Bazat pe concept car-ul Opel GTC Paris prezentat la inceputul lunii octombrie 2010, la Mondial de l'Automobile, varianta de productie a Astra GTC va fi o masina sportiva compacta, cu cinci locuri si trei usi. Presa a scris ca modelul va dispune de un motor de 2 litri, 213 CP.

Prima generatie Astra GTC a aparut in 2005, iar cea mai scumpa varianta e circa 27.000 de euro, avand motor de 2 litri, 200 CP. Masina atinge 234 km/h, ajunge in sub opt secunde de la 0 la 100 km, iar consumul mediu mixt este de 9,3 litri/100 km.