Mai multe reclame la Dacia Duster difuzate in Germania au starnit dispute, in toate fiind infatisate scene in care automobilul este vandalizat.

Cel mai recent clip arata cum, intr-o parcare in care se gasesc automobile de lux, un barbat coboara dintr-un alt SUV, ce pare a fi un Range Rover, scoate din portbagaj o crosa de golf si aplica trei lovituri puternice in parbrizul unui Duster. La sfarsitul reclamei apare si pretul Dusterului, care porneste de la 11.990 de euro, scrie Mediafax.

"Nu am o Dacia si nici nu intentionez sa imi cumpar una, dar aceasta este o reclama ofensiva", comenteaza unul dintre cei care au vazut clipul pe YouTube.

"Masinile servesc drept simboluri ale statutului social. Toata lumea isi poate permite acum masini de inalta calitate. Rezultatul este o reactie de panica de a pierde un anumit statut", informeaza site-ul auto. "Dusterul simbolizeaza statutul social al oamenilor care nu alearga dupa un statut social", explica un site auto reclama la Duster.

O alta reclama arata cum, intr-o parcare subterana, o femeie care isi parcheaza SUV-ul luxos langa o Dacia Duster zgarie cu cheia portiera din fata a masinii romanesti, motivand ca "Nu stiam ce altceva sa fac".

Intr-un al treilea clip se vede cum un barbat care trecea cu automobilul luxos pe langa un Duster parcat da inapoi, opreste si ia un cos de gunoi din apropiere pe care il varsa pe capota Daciei.

O alta inregistare arata cum o soferita, care tocmai si-a parcat decapotabila in spatele masinii romanesti - de data aceasta un Sandero, isi varsa furia pe oglinda retrovizoare a acesteia, careia ii aplica mai multe lovituri cu piciorul.

"Privilegiile trebuie sa ramana privilegii", este motto-ul clipului. Reclamele pot fi vizionate pe site-ul www.dacia.de.