Misuni ce misuni in fiecare zi la birou cand, deodata, te trezesti cu vestea ca, peste o saptamana, esti invitat la distractie organizata. Sau, mai exact, la activitati pentru "consolidarea echipei". Da, teambuilding. O fi bine? O fi rau? Te "coafeaza" iesirea anuala in grup sau iti vine sa fugi la gandul ca vei fi izolat pentru doua zile alaturi de sefi?

Ce face ca un teambuilding sa iasa bine? E de ajuns o buna organizare sau mergem pe principiul "omul sfinteste locul"? Irina lucreaza intr-o agentie de publicitate, iar Bogdan este programator. Amandoi cred ca teambuilding-urile sunt ok, cu mici exceptii: "trebuie sa fie bine organizat. La ultimul teambuilding n-a existat un program anume. S-a mancat si s-a baut intr-o atmosfera de tabara, iar lucrurile, la job, in loc sa se imbunatateasca, au ramas la fel", spune Irina.

Bogdan crede ca o astfel de iesire ar trebui facuta in timpul zilelor de lucru: "dupa ce stau 8 ore la serviciu, vreau sa-mi petrec timpul cu familia, nu sa stau tot cu ei. Din 24 de ore, 9 le muncesti, 2 le pierzi pe drum, 8 le dormi. Cat timp iti mai ramane pentru familie? Pe noi ne-au intrebat ce vrem sa facem in teambuilding si ne-am ales laser paint-ball. Pentru asta ma duc, dar la iesiri saptamanale la bere nu imi permite timpul".

Si ce facem cu relatiile pasagere care se infiripa in aceste iesiri? Cum te uiti a doua zi la colega/ul cu care ai socializat cam multicel aseara, dupa nenumarate pahare de vin? Mai ales cand stii ca peste doua zile trebuie sa ii predai un proiect si ca, in rest, va salutati pe holuri si-atat? Irina o rezolva scurt si la obiect: "Nu te uiti :) Ce a fost acolo, ramane acolo. Poate iesi ceva doar daca cei doi n-au un partener acasa...".

Este, deci, teambuilding-ul o sursa de barfe pentru a doua zi, consolideaza legaturile dintre colegi sau e doar un motiv de a te distra pe banii firmei? Ne spui si noua despre un teambuilding pe care nu l-ai mai repeta in veci sau la care te-ai simtit bine?