Oamenii devin sclavii telefonului mobil. Afirmatia este valabila in cazul celor care au telefon de serviciu, care nu au voie sa-l inchida niciodata, pentru ca este platit de firma si trebuie sa fie gasiti oricand si oriunde. Unii ajung sa nu mai suporte sa auda mobilul sunand. Regula nu se aplica in cazul celor care isi cumpara telefon mobil numai pentru ca cel fix nu mai renteaza sau pentru ca vor sa fie in permanenta legatura cu cei dragi.

Cei care folosesc mobilele sunt uneori un pericol public. Este vorba aici de soferii care vorbesc la telefon in timp ce conduc. Mai mult, unii scriu si sms-uri, in timp ce se afla in trafic. Din cauza unor astfel de persoane se produc o multime de accidente. Unele, cu consecinte grave.

Se spune ca daca este folosit foarte multi ani, poate duce la aparitia unor forme de cancer la ureche sau tumori pe creier. Desi cei din industria telefoniei mobile infirma aceasta informatie, nici nu spun ca este suta la suta sigur.

Profesorii nu stiu ce masuri sa mai ia impotriva elevilor care vorbesc la mobil in timpul orelor sau care uita sa si-l inchida. In ultimii ani a scazut foarte mult varsta utilizatorilor de telefoane mobile. Este drept ca parintii isi fac griji pentru copiii lor si vor tot timpul sa stie unde se afla, insa atunci cand le fac astfel de cadouri ar trebui sa-i invete si cand si cum sa-l foloseasca.

Ii face pe unii vesnic disponibili. Daca este deschis, putem fi gasiti oriunde. Daca e inchis, toate lumea se intreaba de ce nu poate da de persoana respectiva. Nu ne permite sa avem niciun fel de intimitate.

Este destul de scump daca nu va faceti bine calculele si va luati un abonament foarte mic, in ideea ca nu o sa vorbiti prea mult la telefon. Constatati ca ati depasit cu mult cele cateva minute gratuite care erau prevazute in contract si trebuie sa scoateti din buzunar banii pe care vi-i programaseti pentru altceva. In acele momente va doriti sa aveti un mobil platit de firma.

Trebuie incarcat in mod regulat. Cu exceptia cazului in care aveti telefoane foarte noi si performante, la care bateria zile intregi, majoritatea utilizatorilor trebuie sa-si incarce mobilele o data la doua zile. V-ati gandit vreodata cat curent consuma luna de luna telefonul mobil?

Sursa: yale.edu, blog.wired.com