Statisticile recente arata ca tot mai multi romani sunt stresati de munca la birou, mai cu seama cei care petrec zilnic la munca mult peste cele opt ore "traditionale". Nu e de mirare ca multi dintre noi cauta, chiar si la birou, modalitati de relaxare cat mai sofisticate. Iata cateva dispozitive si gadgeturi care va vor ajuta sa scapati de stres si sa aveti mai mult spatiu pe birou.

Mouse-ul care indica nivelul stresului

Toata lumea care lucreaza la birou stie ce inseamna stresul. Din fericire, a aparut un mouse care detecteaza nivelul stresului si il diminueaza. Diferenta dintre Optimal Office Mouse si mouse-urile obisnuite consta intr-o bucatica de metal lipita in lateral. Tot ce trebuie sa faci este sa presezi cu degetul mare pe acea bucata pentru a ti se masura nivelul stresului. Odata ce mouse-ul detecteaza faptul ca acest nivel este prea ridicat, software-ul incorporat va va sugera sa faceti cateva exercitii pentru relaxare. Se pare ca dispozitivul foloseste Web 2.0 pentru reducerea stresului.

Mouse-ul care indica nivelul stresului
Foto: coolest-gadgets.com

Imprimanta suspendata

Unul dintre motivele pentru care monitoarele LCD au devenit atat de populare a fost dimensiunea lor redusa, deoarece la birou iti trebuie lucruri care sa ocupe cat mai putin spatiu.Orice obiect necesar pentru birou care va aparea la dimensiuni reduse va avea succes pe piata. Firma Yanko a realizat o imprimanta care ocupa putin spatiu si care se numeste "Imprimanta suspendata" (The Hanging Printer).

Principalele componente ale imprimantei, cum ar fi suportul pentru hartie, sunt fixate pe marginea biroului. Imprimata are doua port-uri USB pentru a putea fi conectata direct la PC si la un LCD, care va arata stadiul printarii si mesajele de eroare.

Imprimanta suspendata
Foto: coolest-gadgets.com

Telefon incorporat in tastatura

In ideea de a avea un birou cat mai aerisit, Buffalo a creat telefonul incorporat in tastatura. Avantajele unui astfel de dispozitiv sunt urmatoarele: ocupa mai putin spatiu si il ai mereu aproape de tine.

Telefon incorporat in tastatura
Foto: coolest-gadgets.com

Sursa: coolest-gadgets.com