Cand sunteti singur si aveti de crescut un copil, va intereseaza mai putin unde lucrezi. Important este sa aveti un salariu bun si un program flexibil, care sa va permita sa aveti grija de micutul dumneavoastra. Revista Forbes a realizat un top al celor mai bune slujbe pentru parinti singuri, in functie de aceste doua caracteristi: salariul si flexibilitatea. Cele mai cautate par a fi slujbele din domeniul vanzarilor.

1. Vanzarile. In functie de compania la care lucrati, o cariera in vanzari poate fi ideala. Avantajul este ca va puteti fixa singuri intalnirile, iar avantajele marteriale pot fi destul de mari daca va descurcati bine in domeniu. Exista o problema daca veti fi nevoiti sa calatoriti, insa, cu un pic de intelegere din partea sefilor, puteti rezolva si acest mic inconvenient.

2. Invatamantul. Este adevarat ca programul profesorilor nu este prea flexibil, insa si-l pot stabili la inceput de an scolar. In plus, unii dintre ei pot lucra chiar in scoala in care invata si copiii lor, avand ocazia sa-i supravegheze mai bine. Sa nu uitam de unul dintre cele mai mari avantaje: vacanta de vara, cand cea mai mare din timp pot sta cu copiii. Singura problema este ca aceste slujbe nu sunt prea bine platite, insa au avantajul ca sunt stabile.

3. Relatiile publice. Acest domeniul ofera avantajul unui program flexibil, in sensul ca sefii nu sunt cu ochii pe dumneavoastra, la cat veniti si la ce ora plecati de la serviciu. E drept ca la inceput salariile nu sunt foarte mari, dar o data ce capatati experienta, cresc.

4. Domeniul imobiliar. Ca si vanzarile, acesta este un domeniu care le permite profesionistilor sa isi aranjeze singuri programul peste zi. Cand nu se afla la o prezentare, agentul imobiliar poate lucra de la birou sau de acsa. Isi programeaza intalnirile dupa cum cade de acord cu clientii. Daca munciti mult, puteti obtine comisioane considerabile.

5. Design. Pe langa intalnirile cu clientii, cei mai multi graficieni pot lucra din orice loc unde exista un computer. Unii chiar si de la cel de acasa.

6. Sanatatea. Niciun dubiu: program flexibil, salariu bunicel. Nu sunt fortati sa munceasca peste program.

7. Suport tehnic. Sunt foarte cauzatate astfel de meserii, cu cat se imputineaza numarul firmelor care nu folosesc computerul.

Sursa: forbes.com