Se poate ca la interviul de angajare sa-ti fi zis ca nu e nevoie de o vestimentatie office, dar hai sa fim sinceri: stilul casual a inceput sa mearga asa de departe, incat multe companii au fost nevoite sa renunte la el si sa adopte un alt stil pentru vestimentatia angajatilor. Daca lucrezi intr-un domeniu in care ai multe intalniri si imbracamintea eleganta este totusi importanta, de exemplu PR sau vanzari, incearca sa eviti accesoriile mai fistichii, cum ar fi:

Sandalele barbatesti

Daca nu iti ingrijesti unghiile de la picioare, atunci poate ar fi o idee mai buna sa nu le tii la vedere, purtand pantofi din piele. De ce sunt de evitat sandalele? Pentru ca transforma atmosfera de weekend intr- una continua, pentru intreaga saptamana. Asa ca daca ti se pare ca viata de birou e la fel cu viata dintr-o reclama pentru bere, gandeste-te ca nu toti sunt bucurosi sa-ti vada "uzina de bacterii" in fiecare zi. Ce trebuie sa intelegi mai intai este ca barbatii poarta sosete si pantofi atunci cand merg la serviciu. Poti incerca o pereche din piele, sunt la fel de confortabili, insa nu arata atat de copilaresc.

Tricourile cu imprimeuri

Acestea se poarta atunci cand te duci sa incasezi ultimul salariu. Oricum, pana cand va veni acea zi, ai putina demnitate si poarta o camasa potrivita pentru intalnirile de afaceri. A, da, nici tricoul pe care ti l-ai luat aseara de la concertul acela nu merge, in schimb o camasa cu maneci scurte e la fel de racoroasa, dar mai eleganta.

Jeansii

Nu spune nimeni ca nu sunt excelenti pentru weekend, insa la serviciu arata prea "relaxat" si nu inspira incredere superiorilor sau clientilor pe care trebuie sa-i vizitezi. Din pacate, nu lucrezi intr-o cafenea, ci intr-un birou in care, pentru a-ti transporta lucrurile, ai nevoie de o servieta, nu de buzunare care sa-ti atarne pana la genunchi. Incearca niste pantaloni din catifea cord sau reiati, sunt mult mai buni cand e frig si arata si mai bine. In plus, daca ai nevoie de buzunare pentru maruntisuri, ii poti asorta cu un sacou sport, iar daca nici buzunarele nu sunt de ajuns, opteaza pentru o servieta chic.

Pantalonii scurti

Acestia sunt pur si simplu o idee proasta. Nu vrea nimeni sa-ti admire parul de pe picioare, nici macar in zilele de vineri, cand stai mai putin la birou. Incalca acest lucru si o sa creezi sefilor o parere proasta, chiar daca regulile oficiale ale companiei nu mentioneaza nimic despre asta. Daca iti este cald in pantaloni de bumbac, incearca o pereche din in sau panza subtire, eventual intr-o culoare deschisa - alb sau bej.

Sepcile

Alta regula nescrisa pe care barbatii o uita sau pur si simplu o ignora... O sapca este, a fost si va fi destinata activitatilor sportive. Sa o asezi invers, cu cozorocul la spate si sa te prefaci ca-ti sustii echipa preferata este un gest neinspirat chiar si in birourile care sunt de acord cu tinuta casual. Daca iarna ai nevoie de ceva care sa-ti tina de cald, poti incerca o palarie sau o sapca ceva mai eleganta, pe care o poti pune in servieta cand ai ajuns la serviciu.

In concluzie: Cine ar vrea sa lucreze cu cineva care se imbraca de parca mereu ar avea ceva mai bun de facut decat sa munceasca? Bineinteles, stim ca lucrezi din greu, dar moda este facuta tocmai pentru a crea iluzii si impresii. Cateodata, succesul consta mai mult in felul in care te afisezi. Restul...inseamna munca grea, dar de ce sa nu si arati bine in acelasi timp?

Sursa: askmen.com