A fost o vreme in care faceai compromisuri in privinta calitatii, doar pentru a avea un gadget usor de transportat. Acest lucru nu mai e valabil: combinand puterea Windows Vista cu viteza de transfer 3G, HTC Shift ofera o platforma cu multe functionalitati inglobate intr-un design compact si usor.

Dar sa nu plecam de la o premisa gresita. Acest echipament nu este un telefon. Desigur, poti face apeluri telefonice cu ajutorul sau, insa cartela SIM pe care o vei introduce in HTC Shift are rolul principal de a te conecta la internet.

La intrebarea daca HTC Shift are doua sisteme de operare preinstalate, am putea raspunde ca da, desi nu este o noua versiune a windows mobile. Prin apasarea unui buton “magic”, aflat in stanga jos, iti va aparea ecranul windows mobile dar, cu toate astea, echipamentul nu va da semne de activitate.

Radiatoarele nu vor functiona, iar bateria nu se va consuma inutil. Aceasta interfata se numeste HTC SnapVUE™ si ofera acces instant si usor la toate informatiile de baza cum ar fi email, calendar, SMS si contacte. Face acest lucru chiar si atunci cand sistemul nu este pornit.

Prin transferul rapid de date poti obtine imediat informatia dorita, oriunde te-ai afla. Poti vedea, prin sistemul 3G, un meci de fotbal transmis online, trimite sau primi mailuri si chiar verifica informatii confidentiale prin VPN (Virtual Private Network).

Iti mai aduci aminte cand un hard disk, generos ca spatiu de stocare si o tastatura, confortabila la utilizare, ocupau mult spatiu? In cazul HTC Shift, aceasta problema nu mai exista, pentru ca le ofera pe amandoua:

- tastatura QWERTY se dezvaluie utilizatorului prin glisarea si rabatarea afisajului touch sensitive de 7 inch

- HDD-ul de 40 GB ,1 GB RAM si un procesor de 800 MHz iti vor rula Windows Vista fara probleme.

HTC Shift
Foto: htcromania.ro

In privinta protejarii datelor, HTC Shift include o solutie de acces securizat prin amprenta biometrica, respectiv un senzor de citit amprenta digitala, care iti va permite numai tie accesul in sistem.

Din punctul de vedere al consumului bateriei, HTC Shift va functiona aproximativ 2 ore in continuu cu Windows Vista pornit. Folosind SnapVUE™, vei beneficia de o autonomie de 53 ore in varianta cu push email pornit si respectiv 11 zile in varianta cu push email oprit.

Ce este push mail-ul? Pana nu demult, orice Smartphone sau PDA avea un e-mail obisnuit, adica primitea sau trimitea mailuri dupa un program prestabilit, incarcand astfel fatura telefonica (de ex: odata la o jumatate de ora). Acum, legatura cu reteaua de telefonie se va face numai in momentul in care ti-a fost trimis un email; rationalizeaza astfel costurile.

HTC Shift este folositor zi de zi, dar poate fi de ajutor in special:

- vanzatorilor, atunci cand au de facut prezentari care necesita un videoproiector- reporterilor de teren, care scriu articolele la fata locului si editeaza poze pentru a le trimite inapoi la redactie

- tehnicienilor IT

- inginerilor

Pretul acestui gadget este de circa 1000 de euro, fara TVA.

Sursa: Daniel Simeanu

Key Account Manager

www.htcromania.ro