Vesti bune pentru doamnele care lucreaza din greu si care s-au saturat de costumul clasic. Designerii au creat fuste stranse pe corp, pana la genunchi, rochii stilate, precum si jachete si pantaloni feminini care dau un nou inteles vestimentatiei de birou.

Cu materialele delicate si dantela folosite, se simte un aer proaspat printre toate accesoriile serioase care se impuneau pana acum pentru o prezenta business profesionista. S-a zis cu taioarele plictisitoare si fustele care nu-ti pun in valoare formele, pentru ca o femeie puternica atrage privirile chiar si la birou.

"Hainele cu tente feminine s-au intors", spune David Wolfe, creative director la The Doneger Group, o firma de consultanta in materie de moda. "Nu cred ca aceste tinute exprima puterea feminina asa cum am inteles-o pana acum, dar aceasta perceptie este pe cale de a se schimba", mai spune acesta.

Fuste pe corp - Badgley Mischka
Foto: forbes.com

Nanette Lepore ajuta ca aceasta schimbare in vestimentatie sa fie acceptata mai usor. Acum cativa ani, ea a fost prima care a introdus costumele moderne, feminine si delicate in vestimentatia Office.

"Costumele nu mai trebuie sa fie neaparat plicticoase si barbatesti. Nicio femeie nu se simte bine intr-o asemenea tinuta", spune Lepore. "Cand costumul devine uniforma ta zilnica, ai nevoie sa te simti bine in ea, ai nevoie sa afisezi o silueta sexi. Femeile vor sa se simta puternice. Nu au cum sa se simta asa, cand poarta un costum neplacut si demodat".

Haine dragute

La saptamana modei de la New York, de luna trecuta, Lepore a prezentat fuste stranse pe corp, topuri si pantaloni feminini, precum si rochii impodobite cu dantela Chantilly.

"Jachetele scurte, pe corp, sunt mult mai atractive si creeaza un look sofisticat atunci cand sunt combinate cu bluze pe gat", spune Lepore. "Secretul sta in a face privirea sa se ridice. Orice imbracaminte lunga si lalaie alungeste torsul, iar acest lucru nu da bine daca ai picioare scurte".

O noua tendinta in croiala pantalonilor da acum femeilor posibilitatea de a alege mai mult ca inainte, optiunile incluzand pantaloni cu talia inalta combinati cu jachete scurte sau jachete cu maneci trei-sferturi combinate cu pantaloni largi, precum acestia, creati de Lapore.

Pantaloni largi - Lapore
Foto: forbes.com

Bluzele brodate, cu funda si cu gat inalt, sunt un element sofisticat. Mansetele dantelate sunt acum pe val si dau o nota chic, feminina.

Bluze de matase - Bergdorf Goodman
Foto: forbes.com

Femeile carora nu le plac pantalonii se vor bucura sa afle ca, anul acesta, la loc de rang se afla rochia. "Femeile muncesc, in ziua de azi, mai mult ca oricand", spune Betty Halbreichm, cumparatoare de produse Bergdorf Goodman.

"Din acest motiv, vor sa-si puna silueta in valoare prin haine care sa urmareasca linia corpului si care sa atraga privirile chiar si la locul de munca", spune aceasta.

Creatoarea de moda Donna Karan a mers pe trendul acestui an, prezentand rochii din vascoza, pana la genunchi, asortate cu centuri late.

Rochie cu centura lata - Donna Karan
Foto: forbes.com

Desigur, fiecare femeie bine imbracata are nevoie de o haina pe masura. Poti arata fabulos, impresionant in noul tau costum de primavara, insa o haina demodata poate strica tot efectul creat. Un trench modern este piesa care iti va complet perfect imaginea.

Trench - Michael Kors
Foto: forbes.com

Sursa: forbes.com