Ce inseamna frumusetea pentru o femeie si cum ajunge aceasta sa fie constienta de frumusetea sa? Te simti mai frumoasa atunci cand stii ca esti apreciata de cei din jur? Majoritatea femeilor cred ca frumusetea vine din interior si ca buna dispozitie conteaza foarte mult in imaginea unei femei. Alexandra Ungureanu (27 de ani), Simona Patruleasa (33) si Maria Dragomiroiu (53) dezbat frumusetea si felul in care este perceputa aceasta la diferite varste.

Felul in care te impaci cu tine insati conteaza foarte mult. Maria Dragomiroiu crede ca frumusetea " iti da o stare de bine, te face sa te simti mai optimista, mai increzatoare in propriile forte, sa gandesti pozitiv." Este ceea ce crede si Simona Patruleasa, care afirma ca doua "ingrediente" de baza ale frumusetii sunt dragostea de viata si grija fata de propria persoana: "Este important sa te simti frumoasa, indiferent de varsta si de ocazie, pentru ca iti da o stare de bine si pofta de viata, iar aceasta bucurie se reflecta pe chip. E asa-numita 'frumusete care vine din interior' si la ea are acces orice femeie care iubeste viata si se iubeste pe sine."

Alexandra Ungureanu
Foto: Hotnews
Alexandra Ungureanu este de parerea ca frumusetea nu se mai incadreaza in canoanele care se aplicau odata. Pe langa o atitudine relaxata fata de viata de zi cu zi, tanara artista pune accent si pe ingrijire: "Industria de beauty ofera nenumarate posibilitati, iar pentru cele care nu-si permit sa apeleze la acestea, produsele naturale si cunoscute de la bunicile noastre raman intotdeauna valabile", crede Alexandra.

O femeie frumoasa are mai multe sanse in cariera?

Nu este o regula ca frumusetea este un atu pe plan profesional, "depinde de fiecare femeie in parte, de regulile dupa care se calauzeste in viata, de imprejurari, de sansa", spune Maria Dragomiroiu, care este de parere ca uneori "frumusetea poate fi si un obstacol, reusita depinzand si de alti factori precum calitatea si firea oamenilor cu care intri in contact, de interesele lor".

Simona Patruleasa
Foto: Rompres
Alexandrei ii place sa creada ca "in linii mari, nu mai sunt propulsate femeile care fac un anumit gen de compromisuri, ci mai degraba cele puternice, care au un cuvant de spus in locul si domeniul in care isi desfasoara activitatea."

Exista totusi un domeniu in care frumusetea conteaza, intr-o oarecare masura. Este vorba despre industria showbiz-ului, "dar si acolo doar intr-o anumita masura", a afirmat vedeta Antenei 1.

Nu este vorba insa doar de felul in care o femeie arata, cat mai ales de felul in care se poarta. Pe langa frumusete, pasiune pentru domeniul respectiv, putere si hotarare, femeia are nevoie si de multa hotarare: "Oricarei femei, ca sa reuseasca, ii trebuie, pe langa frumusete, mult "tupeu", astfel are mai multi sorti de izbanda", este de parere interpreta de muzica populara.

Desi au fost momente peste care a trecut cu greu din cauza aspectului, nu inseamna ca nu a fost ajutata de fizicul sau, dupa cum spune cantareata: "frumusetea, parul, cantecul si felul meu sincer si natural de a ma prezenta in fata oamenilor m-au ajutat in cariera".

Maria Dragomiroiu
Foto: Rompres
O femeie frumoasa nu este insa neaparat si o femeie norocoasa. Pe langa marile avantaje oferite de frumusete, aceasta atrage si anumite dezavantaje.

Desi nu se considera o femeie frumoasa, ci mai degraba draguta si ingrijita, Simona spune ca frumusetea i-a adus "mai mult probleme decat avantaje, pentru ca sunt destule persoane care se cred intr-o permanenta competitie… de unele singure, de fapt!".

Alexandra are noroc, este incantata de frumusetea si cariera sa, acestea ajutand-o in momente precum "clasicul oprit de catre agentul de circulatie in momentul in care lucrurile nu sunt tocmai in regula si pana la a fi tratata cu mai mult atentie in magazine, banci si saloane".