Problemele de la serviciu iti pot distruge familia, daca te gandesti la ele tot timpul. Asa ca fa bine si incearca sa te detasezi inainte sa ajungi acasa. Afla din articol cum sa te linistesti dupa o zi agitata la serviciu si cum sa nu-i mai incarci pe cei dragi cu problemele tale.

Inainte sa pleci de la serviciu, fa-ti planul pentru ziua de maine. In loc sa te gandesti la asta acasa, mai bine mai stai cateva minute la birou si pune-ti ordine in ganduri. In felul acesta, te poti bucura in voie de putinele ore petrecute impreuna cu familia.

Daca ai avut o zi proasta sau foarte stresanta, fa un ocol inainte de a ajunge acasa. Mergi pe un drum mai lung. Pana cand ajungi la jumatatea drumului, gandeste-te la ceea ce ai de facut la serviciu, iar in partea a doua a drumului, da drumul la radio si gandeste-te la orice nu are legatura cu serviciu. Nu te gandi la problemele de la birou tot drumul. Trebuie sa scapi de aceste ganduri inainte sa ajungi acasa.

Daca intervine ceva in ultimul moment, da telefoanele urgente in drum spre casa. Incearca sa discuti problemele de serviciu inainte sa ajungi acasa, nu cand ajungi si te asezi la masa.

Inchide telefonul mobil (daca nu cumva este de serviciu). Incearca sa faci asta cel putin cat iei masa cu familia. Este singurul moment din zi in care va intalniti si puteti sta de vorba linistiti.

Nu scoate laptopul din geanta decat daca e cu adevarat nevoie. Din cand in cand, fiecare dintre noi mai avem ceva de lucru acasa - noaptea sau in weekend. Daca nu trebuie neaparat sa lucrezi, nu mai deschide computerul doar pentru ca esti curios sa citesti e-mailurile de la serviciu. Daca-l vei deschide, vei gasi intotdeauna ceva de facut.

Trezeste-te mai devreme. Daca mai mereu esti in criza de timp la serviciu, inseamna ca vei consuma din timpul tau si al familiei. In timp ce ai tai dorm, poti pleca mai devreme la birou sa-ti rezolvi treburile.

Daca esti sef la serviciu, nu inseamna ca trebuie sa te porti la fel si acasa. Iar daca esti nou in meseria pe care o practici si ti se pun tot felul de piedici, nu incerca sa faci pe seful acasa. Cu ai tai iti poti permite sa fii tu insuti.

Sursa: knowledgebase-script.com, revolutionhealth.com