Google a lansat Google Earth 5 si ajuns in acest punct, mi-as dori sa nu se mai foloseasca de faima lor datorata motorului de cautare pentru a-si promova produsele adiacente. Google Earth, Google Books, Google AdSense, Google in sus si in jos, pana cand ajungi sa te intrebi daca ar mai folosi cineva serviciile lor in caz ca nu ar avea in spate o garantie ipotetica a calitatii.

Spun ipotetica, pentru ca intr-un review amplu pe CNet, autorul textului constata destul de multe defecte: "Executia noilor optiuni lasa de dorit. Cautarea in Google Earth e de-a dreptul atroce. Cautarea cuvantului Titanic nu te va duce nicaieri, chiar daca ai activat si cautarea in Oceane. Schimbarea termenului in Epava Titanic pare sa dea rezultate care depind de ultimele cautari. Mi-au fost aratate orasul San Francisco si o serie de restaurante care contin cuvantul Titanic."

Asadar, tocmai partea esentiala a updateului, cautarea in mediul acvatic, pare sa nu functioneze adecvat. Mai multe detalii despre nenumaratele erori puteti gasi in articolul original.

Google Earth 5 introduce si optiunea de cautare istorica, putand afisa o imagine a unei locatii in functie de diferitele momente in care a fost facuta fotografia acesteia, dand astfel utilizatorului posibilitatea de a "calatori prin timp". Asteptam cu totii rezolvarea problemelor in versiunile urmatoare, pentru a putea vorbi de o aplicatie ce poate fi folosita la scara larga.

Alex Sima - TownPortal