Toate feedurile RSS ale FeedBurner vor fi mutate pe Google, odata cu serviciul in sine. Pentru cei cu siteuri si bloguri care ofera RSS si se foloseau de FeedBurner, lucrul acesta nu inseamna decat o bataie de cap in plus.

Anul trecut, Google a achizionat FeedBurner, o firma din Chicago care se ocupa cu distributia media si servicii legate de audienta pentru bloguri si feeduri RSS. http://www.feedburner.com/google devine astfel http://feedburner.google.com/. Uneltele FeedBurner, printre care si o retea de publicitate ce se folosea de feeduri, ajutau utilizatorii sa-si monetizeze continutul si le ofereau un control sporit asupra feedurilor.

Comunicatul catre membri suna in felul urmator: "Anul trecut FeedBurner a mers pe platforma Google cu AdSense, pentru a oferi publisherilor o cale eficienta de control si monetizare asupra propriilor feeduri. Planuim sa mutam toate conturile existente pana la 28 februarie 2009".

Cei care foloseau MyBrand de la FeedBurner trebuie sa modifice in plus si intrarea DNS CName inainte de sfarsitul lunii sau feedurile vor inceta sa functioneze. Mutarea feedurilor poate fi initiata atat din contul AdSense, cat si din cel FeedBurner. Dupa ce aceasta a luat sfarsit, trebuie facuta schimbarea CName. Instructiuni despre cum sa o faceti voi insiva gasiti la pagina urmatoare: http://feedburner.google.com/fb/a/mybrand.

Pentru cei care sunt ingrijorati ca isi vor pierde abonatii, vestea buna e ca acestia vor fi doar redirectati de pe vechiul feeds.feedburner.com catre feeduri sub hosting Google.

Din cauza inghitirii complete de catre Google, doua servicii FeedBurner nu vor mai fi disponibile: Site Stats si FeedBurner Networks. Celor care le foloseau li se recomanda sa treaca la uneltele similare oferite de Google, cum ar fi Google Analytics.

Pentru raspunsuri la alte intrebari, puteti consulta http://www.google.com/support/feedburner/bin/answer.py?answer=126303.

Alex Sima - TownPortal