Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Articol susținut de PwC România

Automatizarea auditului: Este posibilă analiza datelor în timp real? Care va fi rolul factorului uman?

de Kenneth Spiteri     Pwc Romania
Marţi, 21 ianuarie 2020, 10:00 Blogul PwC Romania


Kenneth Spiteri
Foto: Pwc Romania
​Inovația tehnologică avansează alert, companiile acumulează volume tot mai mari de informații, iar în paralel, noi tehnologii se dezvoltă pentru transformarea conținutul non-digital în digital. În acest context, printr-o reglementare adecvată a investițiilor și o strategie adecvată, auditarea automatizată în timp real a fluxurilor de date poate deveni o realitate în viitorul apropiat.

În locul testării unui eșantion mic la un moment dat, există potențialul ca, pe termen lung, să aibă loc audituri automatizate.

Deja tehnologiile utilizate de auditori au înregistrat un avans foarte mare în ultimii ani datorită investițiilor semnificative și sunt variate: de la aplicațiile de Robotic Process Automation (RPA) care automatizează procesele simple de audit, până la aplicațiile care folosesc inteligența artificială pentru a analiza balanța contabilă a unui an întreg.

Citiți continuarea articolului pe blogul PwC România aici

Articol semnat de Kenneth Spiteri, Partener PwC România


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


545 vizualizari


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by