Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Articol susținut de PwC România​

Post Brexit: Implicații și recomandări pentru operatorii economici, cetățenii români și britanici

de     PwC România
Luni, 3 februarie 2020, 13:11 Blogul PwC Romania


Post Brexit
Foto: Pwc Romania
Acordul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu ar trebui privit ca un punct final procedural al Brexit-ului de către operatorii economici care ar trebui să se pregătească pentru o nouă perioadă de incertitudine. Marea Britanie va deveni stat terț ceea ce presupune atât existența unor vămi fizice, cât și dispariția facilităților specifice comerțului intracomunitar. De asemenea, accesul la piața muncii sau libera circulație a persoanelor se va face potrivit unor noi reguli, cu impact asupra cetățenilor britanici din România, dar și asupra cetățenilor români din Marea Britanie.

Practic, de la 1 ianuarie 2021, livrările sau achizițiile intra-unionale vor deveni operațiuni de import sau export, care vor trebui să se supună regulamentelor vamale în vigoare la data Brexitului.

Pregătiri recomandate pentru operatorii economici

Efectuați o analiză internă referitoare la impactul Brexit-ului asupra întreprinderii voatsre și asupra furnizorilor. Luați în considerare chiar și posibilitatea extinderii sau mutării activității întreprinderii către o altă piață unională.

Familiarizați-vă cu regimurile vamale aplicabile comerțului cu state terțe.

Luați în calcul necesitatea obținerii de certificate de origine, licențe de import, autorizații, etc și demarați din timp procedurile în vederea emiterii lor.

Citiți continuarea articolului pe blogul PwC România aici.

Un articol semnat de Daniel Anghel, Partener coordonator servicii fiscale și juridice PwC România, Carmen Argeșeanu, Senior Manager PwC România, Florin Neagoe, Manager PwC România
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2411 vizualizari


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by