Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Articol susținut de PwC România

Ce va însemna reforma ANAF în 2020? Care sunt modificările fiscale de impact și cele mai recente tendințe în cadrul inspecțiilor fiscale?

de     Pwc Romania
Marţi, 25 februarie 2020, 11:37 Blogul PwC Romania


Conferința anuală de taxe
Foto: Pwc Romania
Reforma administrației fiscale - însemnând modernizarea și digitalizarea - este cea mai importantă măsură pe care mediul de afaceri o așteaptă de la autorități în perioada următoare, potrivit răspunsurilor a 60% dintre participanții la sondajul realizat în cadrul conferinței anuale de taxe PwC România.

Reforma ANAF a fost unul dintre principalele subiecte ale evenimentului, alături de modificările fiscale intrate în vigoare în primele luni ale anului și tendințele în cadrul inspecțiilor fiscale.

Prețurile de transfer rămân în atenția inspectorilor și în 2020. De asemenea, inspecțiile fiscale vizează serviciile intragroup, beneficiile, veniturile persoanelor fizice sau scutirile de TVA, indiferent că este vorba despre livrări intracomunitare, operațiuni triunghiulare sau tranzacții în lanț.

O altă observație este că inspectorii acordă atenție unor chestiuni de ordin procedural care le permit să invalideze tratamentul fiscal și să impună taxe și impozite suplimentare. Mai multe despre aceste teme puteți citi pe blogul PwC România.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


3408 vizualizari


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by