​​Izbucnirea pandemiei COVID-19 a pus angajatorii din România în situația de a lua decizii rapide pentru reducerea efectelor negative asupra companiilor și angajaților și pentru continuarea activității.

Catalina Chingaru, Oana MunteanuFoto: Pwc Romania

De aproximativ trei săptămâni, companiile din majoritatea domeniilor au optat pentru limitarea interacțiunilor, restricționarea la minimum a deplasărilor pe plan extern și local, suspendarea sau amânarea evenimentelor interne și/sau externe, recomandând inclusiv munca de acasă pentru angajații cărora specificul activității le permite această posibilitate. Deși aceste decizii pot atrage consecințe negative pentru derularea afacerilor, companiile pun grija pentru bunăstarea oamenilor pe primul loc, iar această atitudine s-a evidențiat în sondajul HR Barometru realizat de PwC România în perioada 11-13 martie.

Din analiza datelor colectate au reieșit următoarele concluzii:

Primele măsuri luate de companii în vederea protejării angajaților de o potențială infecție cu COVID-19 au constat în dezinfecția birourilor și limitarea interacțiunilor (anularea sau reducerea deplasărilor, a participării la evenimente interne și/sau externe).

Citiți continuarea articolului pe blogul PwC România

Articol semnat de Oana Munteanu, Senior Manager People & Organisation și Cătălina Chingaru, Manager People & Organisation