Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Articol susținut de PwC România

Piața de M&A, între prudență și oportunități

de George Ureche     PwC România
Marţi, 7 aprilie 2020, 10:37 Blogul PwC Romania


George Ureche, Director PwC România
Foto: PwC România
​​Principalele efecte pe termen scurt ale pandemiei COVID-19 pe piața de M&A au fost retragerea unor oferte sau amânarea încheierii unor tranzacții, însă impactul pe termen lung rămâne încă incert. Organizațiile vor acționa prudent și rezervat în ceea ce privește investițiile în M&A până când situația va începe să se normalizeze.

Totuși, pentru companiile care și-au construit o poziție financiară sănătoasă în perioada de boom economic din ultimii ani, evaluările în scădere din această perioadă creează oportunități de a realiza tranzacții care creează valoare pe termen lung. De altfel, analizele realizate de PwC arată că tranzacțiile efectuate în perioadele economice grele creează valoare pentru cei care le realizează, dar și pentru companiile respective. Din acest punct de vedere, tehnologia este sectorul care s-a evidențiat cel mai mult în această perioadă.

Cererea de produse și servicii necesare lucrului de acasă, platformele de videoconferințe, VPN, partajare de fișiere sau semnătură digitală a crescut semnificativ. Sunt și alte zone conexe unde vedem creșteri importante - cererea de drone, imprimante 3D și soluții de inteligență artificială. Multe companii fac în această perioadă investiții, cele mai multe neprogramate, în infrastructura IT, de la laptop-uri la capacitate de stocare și soluții software dedicate. Chiar dacă aceste investiții sunt realizate pentru a răspunde unei nevoi de moment, pot genera pe termen mediu o creștere a gradului de digitalizare a fiecărei companii.

Citiți continuarea articolului pe blogul PwC România

Articol semnat de George Ureche, Director PwC România


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


360 vizualizari


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by