Webinar PwC România

VIDEO Impactul pandemiei COVID-19: Va accelera transformarea digitală? Care sunt implicațiile pentru angajați, mediu de afaceri și sectorul public?

de     PwC România
Marţi, 14 aprilie 2020, 9:41 Blogul PwC Romania


Webinar PwC România - transformarea digitala
Foto: PwC România
Ce reprezintă transformarea digitală, cum ajută angajații și companiile în noul context? Va fi acest proces accelerat ca urmare a pandemiei COVID-19? Care sunt competențele necesare pentru angajați? Cum va evolua automatizarea locurilor de muncă? Se va adapta sectorul public mai rapid acestei tendințe? Care va fi noua realitate post COVID-19? Au răspuns atât acestor întrebări, cât și celor primte public, în cadrul webinarului PwC România, transmis live de Hotnews.ro, miercuri, 15 aprilie, de la ora 11, Gabriel Voicilă, Partener Tehnologie, Dinu Bumbăcea, Partener, Lider Consultanță în afaceri, Oana Munteanu, Senior Manager, People & Organization, Radu Bădiceanu, Director tehnologie și Rareș Stănescu, Senior Manager.

Urmăriți înregistrarea webinarului aici:
 • Răspunsurile la întrebările venite de la cititori le puteți vedea spre finalul video-ului
Transformarea digitală integrează numeroase tehnologii fizice şi digitale, cum ar fi inteligenţa artificială, cloud computing, robotică, realitate augmentată şi Internet of Things (IoT), remodelând strategia de afacaeri, procesele interne, modul în care lucrează angajaţii ori în care sunt create, vândute, promovate produsele şi serviciile. Fiecare companie adoptă diferit noile tehnologii, în funcție de propriile obiective sau nevoi, de pregătirea angajaților sau de costuri.

În noul context al distanțării sociale, tehnologia și-a dovedit din plin utilitatea pentru că multe activități au putut continua neîntrerupt. Desigur, avantajate sunt afacerile cărora specificul activității le permite lucrul de la distanță pentru toți angajații, însă și celelalte pot beneficia măcar în parte. În ultimii ani atât multinaționalele, cât și antreprenorii locali au înțeles avantajele digitalizării. Potrivit studiului PwC Central and Eastern Europe Private Business Survey 2019, 64% dintre proprietarii de afaceri din România au proiectat o strategie pentru digitalizare.

Însă transformarea digitală depinde de competenţele angajaţilor și de gradul lor de pregătire. Anul trecut, PwC Romania Workforce Disruption Index arăta că 600.000 de locuri de muncă vor resimți impactul automatizării în următorul deceniu - 275.000 riscă să fie înlocuite, iar alte 325.000 ar putea apărea dacă angajații își îmbunătășesc competențele digitale și se fac investiții în tehnologie.

Reprezintă această perioadă un alt moment de ”disrupție” economică și socială (disruption)? Cum poate fi valorificat?Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


5683 vizualizari

 • Intrebare (Marţi, 14 aprilie 2020, 14:02)

  Marcel Gavanescu [anonim]

  Bun, bun. Digitalizare, dar ce ne facem cu sectorul public? Degeaba tot mediul privat devine 100% digitalizat, daca atunci cand ajungi la relatia cu statul, te lovesti de dosarul cu sina. Ce ar trebui sa se intample si in mediul de stat pentru a se intampla o digitalizare accelerata? Cum scapam de dosarul cu sina si stampila fizica?

  Va multumesc!
 • Digitalizare (Marţi, 14 aprilie 2020, 14:07)

  Marinescu Laura [anonim]

  Cum ar trebui sa fie ajutati oamenii care lucreaza in mediul de stat pentru a deprinde competentele digitale necesare unui astfel de proces? Adica ar trebui sa treaca printr-un proces de educare si cine ar suporta aceste cheltuieli? Exista firme care pot oferi astfel de cursuri?
 • Reconversie (Marţi, 14 aprilie 2020, 21:06)

  The Slayer [anonim]

  Ce o sa se intample cu cei care nu au inca competente digitale avansate? Vor fi exclusi din sistemul de stat sau vor fi tolerati in continuare si ni se va cere sa venim la birourile clasice pentru ca nu stiu ce sistem nu merge sau angajatul X si Y nu stiu sa foloseasca acel sistem si prefera sa rezolve treburile asa cum au fost ei invatati de ani de zile.
 • Ha ha ha (Marţi, 14 aprilie 2020, 21:09)

  Hahalera [anonim]

  Chiar credeti ca o sa se schimbe ceva in administratiile locale, realist vorbind, in urmatorii 5-10 ani?

  In anul de gratie doua zeci doua zeci inca ni se cere stampila, semnatura electronica e o gluma pentru autoritati plus nelipsitul dosar cu sina. Asa ca mi se pare un oprimism sa credem ca ne vom digitaliza cu adevarat. Ca autostrada ungureasca care se termina in camp si asteapta sa se mufeze cu a noastra de zeci de ani.
 • a analizat cineva (Miercuri, 15 aprilie 2020, 10:58)

  ..13 [utilizator]

  Cat de mult sa digitalizat economia in RO in cursul lunii Martie 2020?

  Se pot face niste estimari pentru o luna de exemplu?

  Credeti ca trendul digitalizarii va creste in urmatoarea perioada, dupa terminarea crizei sanitare? De ce?

  Ce ne facem cu siguranta? Cat de usor vom putea sa fim infectati electronic? Suntem pregatiti sa desvoltam o protectie la virusii electronici care sa nu ne afecteze tranzactiile ca si simpli cetateni cand, ultimul exemplu prezentat, un departament din germania era sa ia o teapa din ecommerce? Ce ar trebui sa facem noi, cei multi, cetatenii in fata unei noi provocari de infectie electronica?

  Multumesc
 • ref atac cibernetic (Miercuri, 15 aprilie 2020, 11:21)

  ..13 [utilizator]

  Ati reclamat acest atac?

  daca DA - unde? Multumesc
 • stati ca Forta ne raspunde.. (Miercuri, 15 aprilie 2020, 11:33)

  ObiwanOrtoo [utilizator]

  Zice ca se vor cumpara pagini web de zeci de milioane de Euro si laptopuri imprimante si PC-uri cu alte zeci, din banuti europeni. Ne mai prefacem ca mai adaugam niste aplicatii pentru cetatean, la care cetateanul are acces numai de ochii-orbului si am facut si marea digitalizare, tot din europeni! Dar vedeti ca pentru toate acestea vom avea nevoie de personal in plus, sa aibe grija de ele..din banii nostri :))
 • exista un robotel (Miercuri, 15 aprilie 2020, 11:48)

  ..13 [utilizator]

  care sa introduca datele angajatilor care vor beneficia ajutorul de somaj avand in vedre ca unele companii au un numar mare de angajati trimisi in somaj????
 • ref atac cibernetic (Miercuri, 15 aprilie 2020, 11:59)

  GV [anonim]

  Da, am raportat catre Google, pentru ca pe acest canal a venit atacul.
  De raportat in Romania, se poate laporta la CERT.RO (alets@cert.ro), unde exista si un centru de apel.
 • ... (Miercuri, 15 aprilie 2020, 12:25)

  cartograful [utilizator]

  Cum vedeti faptul ca inclusiv in tarile avansate (SUA/Franta/Germania) copiile fizice ("hard copy" sau cum se zice in romaneste ironic "dosar cu sina") ale documentelor sunt in continuare obligatorii pentru o serie intreaga de domenii cum ar fi documentatiile de urbanism si autorizatii de construire, arhivare, documentatie "as built", etc. Si in general tot ce tine de documentatii care au impact direct asupra vietii si sigurantei. Atasez ca exemplu urmatorul citat din cerintele orasului Denver, SUA:
  "Submit 4 hard copies of only sheets that have revisions,separated and stapled, and 1 digital copy of the entire relevant plan set (not just individual sheets). As with the initial submittal, revised drawings must be signed and stamped by the licensed professional who prepared them"
  "Depuneti 4 copii fizice ale planselor modificate, legate/capsate separat si 1 copie digitala (nu doar planse separate). La fel ca la depunerea initiala, plansele modificate trebuie sa fie semnate si stampilate de specialistul autorizat care le-a pregatit"
  Care ar fi limitele digitalizarii cand avem de-a face cu documente critice pentru viata si siguranta persoanei sau pt. documente opozabile in justitie?
 • alta intrebare (Miercuri, 15 aprilie 2020, 21:03)

  ex nihilo [utilizator]

  Subiectul - succint abordat, dealtfel - nu tine propiu-zis de digitalizare, cat de online in general. Si anume: platile online.

  Dat fiind ca sunt (si vor fi mereu) multe, destul de multe persoane care nu au cont in banca, si prin urmare nici vreun card bancar.. Iar una dintre cauze e ca bancile, nu numai ca iti iau din bani - prin comisioane - dar si daca nu umbli la contul tau pentru o buna bucata de timp (si ai o suma mai modesta in cont), te trezesti ca nu doar ca nu mai ai banii dar si ca tre' sa dai din buzunar.. Pana aici, a fost cumva argumentul cu motivatia multora de a nu-si mai tine banii in banca.

  Dar in paralel cu asta, din varii motive multi oameni vor continua sa-si desfasoare viata fara existenta vreunui cont in banca. Si deci fara card.

  Cum ramane cu digitalizarea (sau platile online) in dreptul acestora?


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by