Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
​Articol susținut de PwC România

Guvernul introduce noi obiective în ceea ce privește gestionarea deșeurilor de ambalaje

de PwC România     PwC România
Vineri, 27 august 2021, 10:38 Blogul PwC Romania


​Guvernul introduce noi obiective în ceea ce privește gestionarea deșeurilor de ambalaje
Foto: PwC România
​​Guvernul introduce noi reguli privind calcularea obiectivelor în materie de reciclare, care se bazează pe greutatea deșeurilor de ambalaje ce intră în operațiunea de reciclare (cu anumite derogări), prin Ordonanța nr. 1/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje.

Ordonanța prevede de asemenea modificarea cerințelor esențiale pentru a stimula prevenirea generării de deșeuri de ambalaje, pentru a reduce impactul acestora asupra mediului și pentru a promova reciclarea materialelor de ambalaje.

Printre principalele modificări se numără:

- Introducerea, începând cu data de 1 ianuarie 2030, a unor obiective majorate de reciclare a deșeurilor de ambalaje. Sunt clarificate datele de la care vor intra în vigoare ratele minime de reciclare/ valorificare a deșeurilor de ambalaje (majorate cu 5%), și anume 1 ianuarie 2025, respectiv 1 ianuarie 2030.

- Posibilitatea Agenției Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) de a solicita Comisiei Europene amânarea, cu maximum cinci ani, a termenelor stabilite pentru îndeplinirea obiectivelor minime de reciclare pe tip de material (hârtie-carton, plastic, sticlă, metal, lemn) cu respectarea anumitor condiții și fără a aduce atingerea obiectivului global de reciclare minim prevăzut de lege pentru anul 2025, respectiv 2030.

- Ordonanța definește momentul în care se stabilește greutatea deșeurilor de ambalaje reciclate, și anume momentul în care deșeurile intră în operațiunea de reciclare.

Aflați mai multe despre actul normativ aici.

Articol susținut de PwC România
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


489 vizualizari


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by