Munca la distanță, munca virtuală sau cea colaborativă au prins avânt după apariția pandemiei, având avantaje precum programul de lucru flexibil și mobilitatea, iar mulți specialiști optează în ultima perioadă pentru freelancing și proiecte punctuale.

PwC România lansează platforma ”Proiecte pentru freelanceri”Foto: PwC România

Dealtfel, așteptările angajaților din toată lumea s-au schimbat rapid, mai ales de la apariția pandemiei, fiind evidentă preferința pentru flexibilitate. Aproape jumătate (48%) dintre cei 32.500 de respondenți la nivel global ai sondajului PwC ”Hopes and fears 2021” consideră că angajările tradiționale nu vor mai exista și că abilitățile vor fi oferite pe termen scurt companiilor care au nevoie de ele.

Adaptându-se noilor tendințe de pe piața muncii, PwC România lansează platforma online ”Proiecte pentru freelanceri”, prin care caută specialiști independenți care să lucreze împreună cu profesioniștii PwC în diferite proiecte derulate pentru clienții companiei.

”Într-un mediu dinamic și competitiv, în care piața capitalului uman se transformă rapid, freelancing-ul prinde tot mai mult teren și în România. Am inițiat această platformă pentru a aduce alături de noi oamenii care au experiență și abilități valoroase, dar care preferă să lucreze flexibil, în anumite proiecte. Practic, suntem deschiși fiecărui specialist care își dorește să colaboreze în proiecte de consultanță”, a declarat Daniel Anghel, Partener și Lider al Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică.

Freelancerii se pot înregistra pe platforma dedicată, unde își încarcă CV-urile pentru a lucra în proiecte de consultanță fiscală, juridică, dedicate ESG sau de tehnologie, derulate de PwC România pentru clienții din diverse industrii, precum farma, energie, retail, imobiliare sau servicii financiare.

Prezentă pe piaţa locală de 30 de ani, PwC România oferă servicii de consultanță fiscală și juridică, consultanță pentru afaceri, audit financiar și non-financiar, având o echipă formată din peste 800 de specialişti în România și Republica Moldova. ​

​Articol susținut de PwC România