Articol susținut de PwC România

Inițiativa taxării economiei digitale avansează. Care este stadiul negocierilor?

Miercuri, 13 octombrie 2021, 14:51 Blogul PwC Romania


Andreea Mitiriță, Livia Teodoru, Ala Popa
Foto: PwC România
Ultimii ani au fost marcați de nenumărate discuții și negocieri la nivel internațional, în încercarea de a se ajunge la un consens cu privire la taxarea economiei digitale.

Săptămâna trecută, comunitatea internațională reprezentată de 136 de jurisdicții, care formează peste 90% din PIB-ul global, a susținut Declarația cu privire la Soluția bazată pe Doi Piloni pentru a adresa provocările fiscale generate de economia digitală.

Acesta reprezintă un pas important în ceea ce privește inițiativele Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) cu privire la combaterea erodării bazei impozabile și transferul profiturilor (BEPS - Base Erosion and Profit Shifting), plan care a început încă din 2013.

Astfel, conform celor stabilite prin acest acord, se vor realoca mai mult de 125 miliarde de dolari din profiturile a peste 100 dintre cele mai mari și profitabile multinaționale, asigurându-se astfel că aceste societăți plătesc taxe corect, indiferent de locul în care operează și generează profituri.
Soluția bazată pe cei Doi Piloni va fi prezentată pe 13 octombrie Miniștrilor de Finanțe din grupul G20 la Washington și apoi în cadrul Summit-ului Liderilor grupului G20 din Roma, la finalul lunii octombrie.

Articol semnat de Andreea Mitiriță, Partener PwC România, Livia Teodoru, Director și Ala Popa, Manager

Citiți mai mult pe Blogul PwC România.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


407 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by