Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
​Articol susținut de PwC România

Eveniment ESG pentru instituțiile financiare: Măsurarea și raportarea performanței ESG

Joi, 4 noiembrie 2021, 11:57 Blogul PwC Romania


Ana Maria Butucaru, Andreea Topuzu, Rebeca Toader
Foto: PwC România
​​Se intensifică presiunea asupra sectorului financiar de a răspunde cerințelor de mediu, sociale și de guvernare (ESG) din partea tuturor părților interesate – acționari, clienți, investitori, parteneri în cadrul lanțurilor valorice, presă, comunitate, angajați, instituții de reglementare, agenții de rating ESG – care își doresc tot mai mult să înțeleagă impactul pe care îl au organizațiile asupra societății și se așteaptă să poată găsi informații non-financiare relevante, în care pot avea încredere. Astfel, conducerea instituțiilor financiare și echipele lor trebuie să se concentreze asupra creării unui proces de raportare non-financiară robust și eficient, utilizând soluții digitale pentru colectarea, analizarea și raportarea indicatorilor ESG.

Presiunea schimbărilor

Propunerile pentru o mai bună transparență și raportare dincolo de cifrele financiare tradiționale vin în special de la reglementatorii europeni. În ultimul an, Comisia Europeană a revizuit Directiva de raportare non-financiară, publicând noua propunere de Directivă (CSRD) care aduce schimbări fundamentale precum cerințe de audit al informațiilor non-financiare, standarde europene de raportare non-financiară, digitalizarea raportării, detalierea procesului de alegere a subiectelor ESG prezentate (“analiza de materialitate”).

Citește continuarea articolului pe blogul PwC România

Articol semnat de Ana Maria Butucaru - Partener, Andreea Topuzu - Senior Manager si Rebeca Toader - Senior Associate

Articol susținut de PwC România
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


159 vizualizari


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by