Artocil susținut de PwC România​

Companiile pot opta din această lună pentru emiterea de facturi electronice prin sistemul RO e-Factura

de Izabela Stoicescu, Corina Mortici     PwC România
Joi, 4 noiembrie 2021, 15:24 Blogul PwC Romania


Izabela Stoicescu, Corina Mortici
Foto: PwC România
Companiile vor putea opta pentru utilizarea Sistemului național privind factura electronică (denumit “RO e-Factura”), care urmează să devină operațional în această lună, atât în cazul livrărilor/prestărilor către entități publice (Business to Government - B2G), cât și în relația cu alți operatori economici (B2B).

Factura electronică reglementată de OUG nr. 120/2021 este emisă, transmisă şi primită într-un format electronic structurat de tip XML, care permite prelucrarea sa electronică şi automată.

Formatul XML și transmiterea prin intermediul platformei puse la dispoziție de Ministerul de Finanțe sunt elemente de noutate față de factura electronică definită de Codul Fiscal („o factură care conține informațiile solicitate (...) și care a fost emisă și primită în format electronic”).

Mai mult, facturile electronice emise prin RO e-Factura vor avea atașată semnătura electronică aplicată de către Ministerul Finanțelor Publice, certificându-se faptul că nu mai sunt permise intervenții asupra conținutului acestora.

Articol semnat de Izabela Stoicescu, Senior Manager, PwC România și Corina Mortici, Senior Associate

Citește mai mult pe Blogul PwC România


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1745 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by