​​Cheltuielile cu medicina preventivă vor ajunge până în 2030 la o valoare de 3,5 trilioane de dolari, de la 1,2 trilioane de dolari în prezent, pe măsură ce asistența medicală va fi centrată pe pacienți, care vor fi încurajați să prevină bolile și nu să ajungă să le trateze, reiese din raportul “Future of Health”, realizat de Strategy&, departamentul de strategie globală din rețeaua PwC. În aceste condiții, o cincime din totalul bugetelor de sănătate la nivel global va fi alocată, până în 2030, pentru prevenție, față de 11% în 2021.

Ruxandra TârlescuFoto: PwC România

În ultimii ani marcați de pandemie, sistemele de sănătate au trecut prin schimbări extraordinare, determinate de tehnologie, reglementare și factori socio-economici. Astfel, se conturează apariția așa-numitelor sisteme de sănătate LIFEcare, o convergență între wellcare (prevenție) și disease care (tratarea bolilor), care, pe lângă sectorul de sănătate, va implica și sectoarele de tehnologie și retail & consumer și în care pacienții vor primi soluții personalizate, digitale și adaptate la viața lor de zi cu zi.

Peste 75% dintre directorii din domeniul sănătății, intervievați în cadrul raportului ”Future of Health”, spun că accelerează adoptarea sistemelor LIFEcare de către state și că acestea vor ajunge să fie larg răspândite până în 2035, în special în domeniul cardiovascular, al bolilor metabolice, oncologie și neurologie.

Citește continuarea articolului pe blogul PwC România

Articol semnat de Ruxandra Târlescu, Partener PwC România

​Articol susținut de PwC România