O echipă integrată de specialiști ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură afiliată PwC în România, a asistat grupul italian Beltrame în tranzacția de preluare a activelor de producţie funcţionale ale Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte, aflat în insolvență.

Daniel Anghel, Anda Rojanschi, Cristian GavrilFoto: PwC România

“Analizăm încă din anul 2021 posibilitatea realizării planurilor noastre de extindere, prin achiziționarea activelor COS Târgoviște. Am fost impresionați de implicarea echipei PwC și D&B David și Baias și de capacitatea lor de a identifica soluții pentru realizarea tranzacției, într-un context incert și complex. Pe parcursul derularii tranzacției am întâmpinat diferite obstacole legate de procedura de insolvență sau reglementare pe care le-am putut depăși cu ajutorul echipei de specialiști în restructurare și insolvență, consultanti și avocați a PwC și D&B. Am simțit că ne-au fost aproape și am apreciat profesionalismul, experiența lor și atitudinea pozitivă, orientată către soluții și rezultat. Echipa PwC și D&B a fost partenerul nostru pe parcursul ultimilor ani și vom colabora în continuare, pentru realizarea investițiilor din România”, a declarat Carlo Beltrame, CEO Donalam/LME Beltrame.

”Ne bucurăm că am asistat grupul Beltrame în această tranzacție importantă atât pentru companie, cât și pentru sectorul siderurgic din România, fiind parte a unui plan important de investiții în producția de oțel cu emisii de carbon reduse. A fost o tranzacție complexă, în care au fost implicați colegi din toate departamentele: restructurare, fiscalitate, consultanță de mediu, consultanță contabilă, precum și colegi avocați din firma de avocatură D&B David și Baias. Îi felicit pe toți pentru succesul acestui proiect”, a declarat Daniel Anghel, Partener și Lider al Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică, PwC România.

”Este unul dintre cele mai complexe proiecte de Distress M&A coordonat de echipa de restructurare a PwC, care a presupus identificarea unor soluții creative într-un cadru dificil al procedurii de insolvență, ghidarea pas cu pas și negocierea alături de investitor în vederea finalizării tranzacției. Mulțumim partenerilor noștri din grupul Beltrame pentru încrederea acordată”, a declarat Cristian Gavril, Lider al departamentului de Restructurare al PwC România.

“Este întotdeauna un motiv de bucurie să participi la o tranzacție de succes. Mulțumim echipei Beltrame pentru oportunitatea de a oferi asistență într-un proiect atât de interesant și pentru provocarea de a contribui la identificarea soluțiilor juridice potrivite.” a declarat Anda Rojanschi, Partener D&B David și Baias.

Experții PwC România și D&B David și Baias au oferit servicii de asistență în legătură cu procesul de achiziție, procedura de insolvență, due diligence juridic și de mediu, asistență juridică, consultanță fiscală și contabilă. Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței la începutul lunii februarie.

Echipa PwC și D&B David și Baias a fost coordonată de Daniel Anghel, Partener, Lider al Departamentului de Servicii Fiscale și Juridice împreună cu Cristian Gavril, Lider al Departamentului de Restructurare, Business Recovery Services și Anda Rojanschi, Partener în cadrul D&B David și Baias.

Echipa de restructurare a PwC Business Recovery Services, coordonată de Cristian Gavril, a fost alcătuită din Andrei Manea, Senior Manager, Corneliu Mușat, Senior Manager și Dana Cioclov. Echipa PwC Tax implicată în tranzacție a fost alcătuită din Roxana Popa, Director, Andreea Giovanni, Senior Manager, Ioana Bara, Senior Manager, și Florin Rizea, Senior Manager. Echipa care a realizat serviciile de asistență în materie contabilă a fost coordonată de Monica Movileanu, Partener și alcătuită din Iuliana Teletin, Director și Radu Andrei, Director.

Echipa D&B David și Baias a fost coordonată de Anda Rojanschi, Partener, și alcătuită din Georgiana Bălan, Avocat Senior Coordonator, Alice Spridon, Avocat Senior, Lucian Bozian, Avocat Senior Coordonator, Andreea Toncu, Avocat Colaborator, Diana Bortăș, Avocat Junior.

Beltrame este unul dintre cei mai mari producători bare din oţel şi alte oţeluri speciale din Europa, care mai deține în România combinatul siderurgic Donalam din Călăraşi.

Articol semnat de Daniel Anghel, Anda Rojanschi și Cristian Gavril.

Articol susținut de PwC România