​PwC Europa Centrală și de Est (ECE) anunță semnarea unui parteneriat strategic cu Alteryx, lider global în automatizarea analizelor de date, prin care va oferi clienților săi din regiune, inclusiv România, acces la platforma Alteryx Analytics Automation, prin intermediul unui model Software as a Service (SaaS).

Daniel Anghel, Partener și Liderul serviciilor fiscale și juridiceFoto: PwC România

În cadrul modelului SaaS, experții PwC CEE vor putea să proiecteze fluxuri de lucru Alteryx pentru automatizarea proceselor de date și să ofere acces online clienților pentru a utiliza aceste soluții ori de câte ori au nevoie, fără a mai fi nevoiți să ceară personalului PwC să încarce datele și să le furnizeze rezultatele necesare.

"Companiile se concentrează din ce în ce mai mult pe valorificarea datelor pentru a obține informații utile despre performanțele, clienții și operațiunile lor. Ca să nu mai vorbim de numărul tot mai mare de cerințe legale de raportare. Pentru a realiza acest lucru, angajații din diferite departamente trebuie să petreacă lunar sute de ore de muncă manuală repetitivă pentru a furniza rapoartele necesare. Acest lucru este greoi și ineficient. Parteneriatul dintre PwC CEE și Alteryx rezolvă această problemă prin automatizarea proceselor manuale și consumatoare de timp", a declarat Daniel Anghel, Partener și Liderul serviciilor fiscale și juridice.

Platforma Alteryx poate fi utilizată pentru a automatiza analize de orice fel, construirea de modele de învățare automată și pregătirea datelor în formatele necesare. Astfel, companiile pot accelera procesele interne, pot minimiza timpul pentru identificarea și corectarea erorilor umane, pot aborda problemele tehnice atunci când se ocupă de seturi de date extrem de mari, pot standardiza procesele de date și pot minimiza munca manuală pentru repetarea sarcinilor legate de date. În acest fel, ele pot adăuga valoare pentru clienții lor cu mai multe informații despre date și un control mai bun al acestora.

"Accesul la o platformă unificată de automatizare a analizei de la un capăt la altul și la o platformă avansată de știință a datelor, precum cea oferită de Alteryx, este esențială pentru îmbunătățirea eficienței operaționale în fiecare departament al unei organizații. Acest lucru duce la o procesare mai precisă și mai promptă a datelor, ceea ce este esențial pentru un proces decizional eficient în afaceri", a declarat Dagmar Haklova, PwC CEE Alteryx Partnership Leader.

"Nevoia companiilor pentru informații oportune din munții de date care se acumulează în cadrul organizațiilor este la un nivel record, ceea ce determină necesitatea de a unifica și simplifica analiza și știința datelor în întreaga societate. Împreună cu partenerii, vedem un mare potențial în Europa Centrală și de Est, ajutând clienții să maximizeze valoarea platformei Alteryx și aducând analiza la îndemâna tuturor, indiferent de capacitatea lor internă, pentru a alimenta transformarea digitală în întreaga regiune", a declarat Barb Huelskamp, SVP, parteneri și alianțe globale, Alteryx.

PwC utilizează Alteryx în mai multe domenii, cu rezultate excelente în automatizarea proceselor de date în raportarea de gestiune și statistică, controale, consolidare, pregătirea intrărilor pentru sistemele ERP, reconcilieri de date, calcule și controale privind prețurile de transfer și impozitele, facturare, reconcilieri AP/AR, pregătirea situațiilor financiare, salarizare și alte reconcilieri de date, calcule vamale, raportări statutare și multe altele.

Alianța PwC CEE-Alteryx este o continuare a parteneriatului global dintre PwC și Alteryx, încheiat în 2018.

Articol susținut de PwC România