Facilitățile fiscale aplicabile angajaților sezonieri sau celor din sectorul construcțiilor, cel agricol şi industria alimentară, precum și regimul fiscal aplicabil veniturilor din salarii, investiții, activități independente sau din cedarea folosinței bunurilor vor suferi modificări, potrivit celor mai recente modificări aduse Codului Fiscal.

Bogdan Cârpă-veche, Irina NuțescuFoto: PwC România

Astfel,în ceea ce privește angajații sezonieri, care au încheiate contracte cu angajatori plătitori de impozit specific (hoteluri, restaurante, etc), vor datora impozit pe veniturile din salarii începând cu 1 ianuarie 2023, până la această dată ei fiind exceptați.

De asemenea, pentru sectorul construcțiilor, sectorul agricol şi industria alimentară, aplicarea facilității privind scutirea de la plata impozitului pe venit și exceptarea parțială/integrală de la contribuții sociale pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor pentru activitatea desfăşurată în România este limitată, începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2023, la persoanele încadrate în baza unui contractul individual de muncă. Reglementarea anterioară nu prevedea o astfel de limitare.

Articol semnat de Bogdan Cârpă-veche, Senior Manager PwC România și Irina Nuțescu, Senior Manager PwC România

Citește continuarea articolului pe blogul PwC România

Articol susținut de PwC România