D&B David și Baias, societate de avocatură înființată de avocații Sorin David și Flavius Baias și parte a rețelei globale PwC Legal, aniversează 20 de ani de activitate pe piața avocaturii din România.

D&B David și Baias aniversează 20 de ani de activitate pe piața avocaturii Foto: PwC România

D&B are o echipă de peste 50 de avocați, coordonată de nouă parteneri: Sorin David, Dan Dascălu, Anda Rojanschi, Laurențiu Pachiu, Ana Maria Iordache, Mihail Boian, Amelia Teis, Cristina Păduraru și Ovidiu Bold.

”În cele două decenii de activitate, D&B David și Baias a devenit un brand cunoscut, cu o reputație solidă, care și-a pus amprenta în piața serviciilor juridice din România prin soluții inovatoare aduse pentru clienții săi, dar și prin contribuția adusă de-a lungul timpului la îmbunătățirea legislației din diferite domenii în care activează avocații săi. Aceste realizări, care ne-au menținut permanent în top 10 societăți de avocatură din România, sunt rezultatul muncii și profesionalismului echipei noastre și al încrederii acordate de clienții noștri, cărora le suntem recunoscători. În anii care vin, vom continua să investim în consolidarea poziției și reputației noastre în ariile tradiționale - dreptul concurenței, litigii fiscale, corporate și M&A, dar ne propunem să creștem și alte arii de practică în care activăm, cum sunt serviciile financiare sau energia, și să investim în domenii noi, precum ESG”, a declarat Sorin David, Partener Coordonator D&B David și Baias.

D&B David și Baias, 20 de ani de încredere și parteneriate de succes:

  • A fost alături de sute de companii din toate industriile, antreprenoriale sau multinaționale, care și-au dezvoltat și consolidat operațiunile din România sau s-au extins pe alte piețe.
  • A asistat clienții în unele dintre cele mai importante tranzacții care au avut loc pe piața românească.
  • Datorită aprecierii din partea clienților, D&B se află de mulți ani în topul Legal 500 EMEA, cu șapte practici: concurență, fiscalitate, corporate M&A, litigii, relații de muncă, energie și imobiliare și construcții.
  • Echipa de Litigii fiscale a D&B David și Baias se clasează printre cele mai recunoscute pe piața avocaturii pentru succesele repurtate în fața instanțelor naționale și a CJUE (în fața căreia a asistat clienți în 9 cauze), prin soluțiile inovatoare obținute pentru companiile reprezentate.
  • D&B are o practică puternică în domeniul concurenței, în care a câștigat cazuri importante și complexe atât în fața Consiliului Concurenței (prin închiderea unor investigații fără aplicarea de amenzi clienților săi), cât și în fața instanțelor (prin reducerea semnificativă sau anularea unor amenzi).
  • Sorin David este recunoscut drept ”Eminent Practitioner” în practica de Concurență de către Chambers Global, cea mai înaltă categorie a ghidul juridic internațional.
  • Dan Dascălu, Partener și Liderul Practicii de Litigii, a fost inclus în categoria ”Band 1” a avocaților din practica de Fiscalitate, de către ghidul juridic internațional Chambers Global, precum și în categoria ”Leading Individuals” pentru aceeași arie de practică a ghidului juridic ”Legal 500”.

D&B David şi Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3.000 de avocați în peste 90 de țări. Echipa D&B David şi Baias acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.