​​O echipă de consultanți specializați în tranzacții ai PwC România a acordat servicii de due diligence financiar și fiscal companiei Rezolv Energy pentru achiziția pachetului majoritar al companiei West Power Investments, care dezvoltă un parc solar de 1.044 MW în Arad, de la Monsson Group. Rezolv Energy este susținută de Actis Energy 5, un fond cu un capital de investiții de 6 miliarde de dolari pentru a accelera tranziția energetică la nivel global.

”Ne bucurăm că am fost implicați într-o tranzacție atât de importantă pentru piața energiei regenerabile din România, proiectul Arad fiind considerat cel mai mare parc solar din Europa. Mulțumim clientului nostru, Rezolv Energy, pentru încrederea acordată și colegilor pentru implicarea și profesionalismul de care au dat încă o dată dovadă”, a declarat Cornelia Bumbăcea, Partener Deals PwC România.

În cadrul acestei tranzacții, echipa care a acordat servicii de due diligence financiar a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener PwC România, Andreea Bocioacă, Director și Florin Moraru, Consultant.

”Energia regenerabilă este unul dintre sectoarele care a generat foarte multe tranzacţii şi investiţii în ultimii ani și credem că ritmul va continua, având în vedere impactul războiului din Ucraina asupra sectorului energetic, dar și obiectivele ambițioase ale UE, și implicit ale statelor membre, de reducere a emisiilor de carbon”, a declarat Andreea Mitiriță, Partener PwC România.

Due diligence-ul fiscal a fost realizat de echipa formată din Andreea Mitirita, Partener, Cristina Fuioagă, Director, Mădălin Manea, Manager, Gabriel Gheorghe, Senior Consultant și Cosmin-Ionuț Pantelimon, Senior consultant.