Tot mai mulți directori generali consideră că datele utilizate eficient pot duce la schimbarea strategiilor pe termen mediu și lung și creșterea veniturilor, dar nu se simt încă suficient de încrezători în guvernanța și securitatea datelor din organizația lor pentru a lua decizii pe baza acestora, reiese din studiile realizate de PwC la nivel global.

Radu BădiceanuFoto: PwC România

Pe de altă parte, trebuie ținut cont și de faptul că majoritatea companiilor, independent de industria din care fac parte, dețin arhitecturi IT complexe, cu multe sisteme, mai mult sau mai puțin integrate și care necesită timp adițional pentru a colecta datele de o manieră structurată.

Cel mai recent sondaj PwC Global Digital Trust Insights 2023 constata că atunci când este abordat subiectul datelor în rapoartele corporative anuale, discuția este mai degrabă dintr-o perspectivă defensivă decât din perspectiva potențialului de inovare pe care îl pot aduce datele, lucru observat și în analiza realizată anul trecut. Cu toate acestea, liderii de afaceri sunt din ce în ce mai interesați despre cum pot să folosească datele pentru a identifica arii de inovare precum îmbunătățirea experienței clienților sau strategii de stabilire a prețurilor pe fondul presiunilor aduse de pandemie și creșterea inflației. Proiectele de inovație bazate pe date implică însă și o guvernanță solidă și prin urmare responsabili de gestionarea datelor care să se asigure că bazele sunt gestionate solid din perspectiva securității.

Citește continuarea articolului pe blogul PwC România

Articol semnat de Radu Bădiceanu, Partener PwC România

Abonați-vă gratuit la blogul PwC România aici și veți fi notificați săptămânal cu cele mai recente articole.