O echipă de avocați specializați în fuziuni și achiziții a D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat Hodler Asset Management, care face parte din Hodler Capital, un holding de investiții în industria agricolă și alimentară, cu sediul în Ungaria, în încheierea unui joint venture cu producătorul român de carne de pasăre Oprea Avi Com. Tranzacția s-a concretizat prin implementarea unei structuri juridice complexe formată, printre altele, dintr-o achiziție de părți sociale, o serie de aporturi de părți sociale, constituirea unei societăți de tip holding și realizarea unui număr ridicat de acțiuni premergătoare finalizării tranzacției.

D&B David și BaiasFoto: PwC România

Noua companie rezultată în urma parteneriatului are planuri importante de investiții pentru dezvoltarea businessului, estimând o creștere substanțială a cifrei de afaceri.

”Mulțumim grupului Hodler Capital pentru încrederea pe care ne-a acordat-o în încheierea acestui parteneriat, cu un impact important pe piața avicolă din România. Această tranzacție reconfirmă potențialul industriilor agricolă și alimentară din România de a atrage noi investiții și investitori”, a declarat Anda Rojanschi, Partener D&B David și Baias.

D&B David și Baias a acordat asistență Hodler Capital pe tot parcursul tranzacției. Echipa a fost formată din Anda Rojanschi, Partener, Georgiana Bălan, Avocat senior coordonator, Romana Petre, Avocat senior coordonator, Lucian Bozian, Avocat senior coordonator, Corina Celmare, Avocat Senior, Alice Spridon, Avocat senior, Diana Bortăș, Avocat Junior, Mihai Mutulescu, Avocat junior și Mihaela Panfilii, Asociat Junior.

Hodler Capital este un holding de investiţii în industria agricolă şi alimentară cu sediul în Budapesta, care deţine poziţii de acţionariat în peste 20 de companii din regiunea Europei Centrale şi de Est, fiind prezent în agricultura românească prin traderul de cereale East Grain şi producătorul de furaje UBM Feed Romania.

D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocați în peste 90 de țări. Echipa D&B David și Baias este alcătuită din circa 50 de avocați (dintre care 9 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.

Articol susținut de PwC România