O echipă de specialiști în tranzacții ai PwC România și avocați D&B David și Baias a acordat asistență actionarilor Clinicilor Dentare Dr. Leahu, fondatorului dr. Ionuț Leahu și acționarului minoritar, Morphosis Capital, în tranzacția de vânzare a pachetului majoritar de acțiuni deținut în întregul grup de societăți către rețeaua de sănătate Regina Maria.

PwC România și D&B David și BaiasFoto: PwC România

”Aceasta este a doua tranzacție în care suntem alături de Dr. Ionuț Leahu, fondatorul Clinicilor Dentale Dr Leahu, căruia îi mulțumim pentru încrederea acordată. Asocierea celor două branduri românești va avea cu siguranță un impact pozitiv pe o piață a serviciilor medicale foarte competitivă”, a declarat Cornelia Bumbăcea, Partener M&A, PwC România.

Experții PwC și avocații D&B au oferit consultanță specializată de tip ”lead-advisory” acoperind aspecte de ordin comercial, financiar și juridic în toate etapele până la finalizarea tranzacției.

”Piața serviciilor medicale private este în continuă dezvoltare. Pentru toți pacienții din România este importantă consolidarea unor furnizori privați puternici, pentru a beneficia de servicii medicale de calitate. Echipa D&B este experimentată în proiecte în acest sector. Mulțumesc întregii echipe pentru efortul susținut pe parcursul mai multor luni, care a contribuit la succesul acestei tranzacții”, a spus Anda Rojanschi, Partener D&B David și Baias.

"Suntem alături de Clinicile Dentare Dr. Leahu de mai bine de 8 ani și ne bucurăm pentru realizarea parteneriatului cu Regina Maria, care validează încă o dată performanța și competitivitatea business-ului lor. Echipa noastră integrată de tranzacții a acționat cu agilitate și diligență în gestionarea dinamicii și complexității acestei tranzacții, până la finalizarea cu succes a acesteia", a adăugat Dragoș Atanasiu, Director Corporate Finance M&A, PwC România.

Echipa integrată PwC România și D&B David și Baias a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener Deals PwC România, Dragoș Atanasiu, Director Corporate Finance M&A, Laura Paraschiv, Senior Manager Deals, Anda Rojanschi, Partener D&B David și Baias, Romana Petre, Avocat Senior Coordonator, Mihaela Papandreia, Avocat Senior

În 2020, aceeași echipă a asistat Clinicile Dentare Dr. Leahu în tranzacția prin care Morphosis Capital Fund I a preluat un pachet minoritar de acțiuni în grupul de companii Clinicile Dentare Dr Leahu.

Fondată în 2011, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu numără 19 clinici prezente în 13 orașe la nivel național.

Despre PwC România

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o rețea de firme prezentă în 152 de țări cu mai mult de 328.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul consultanței pentru afaceri, auditului și consultanței fiscale. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

Despre D&B David şi Baias

D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocați în peste 90 de țări. Echipa D&B David și Baias este alcătuită din 50 de avocați (dintre care 8 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.

Articol susținut de PwC România