​Value4Capital, fondul de investiții din Polonia și Europa Centrală, în tranzacția de preluare a Clarfon, cel mai mare lanț de magazine de aparate auditive și echipamente ORL asociate din România.

Dinu Bumbacea Foto: PwC România

”Interesul fondurilor de investiții pentru companiile antreprenoriale românești este în creștere în ultimii ani, pe măsură ce acestea s-au maturizat și și-au consolidat poziția pe piață. Preluarea de către Value4Capital va duce Clarfon într-o nouă etapă de dezvoltare. Ne bucurăm că am contribuit la încheierea cu succes a acestei tranzacții și mulțumim Value4Capital pentru încrederea acordată echipei noastre”, a declarat Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner PwC România.

Echipa PwC România care a oferit servicii de due diligence comercial a fost formată din Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner, Diana Dămăcuș, Senior Manager și Diana Văduva, Senior Manager.

”Clarfon este a doua investiție a Value4Capital în România din actualul fond, după cea în GoMag, realizată în 2022. PwC România ne-a sprijinit în ambele investiții cu rapoarte de due diligence comercial care au scos în evidență aspecte cheie ale pieței și dinamicii operaționale a companiilor analizate", a declarat Bogdan Chiriță, Partener la Value4Capital. "Munca lor ne-a oferit perspective clare și interesante atât asupra mediului concurențial internațional, cât și asupra celui local, care au fost esențiale pentru a susține teza noastră de investiție atât pentru Clarfon, cât și pentru GoMag", a adăugat el.

Bill Watson, Managing Partner al Value4Capital, a concluzionat: "Am apreciat munca furnizată de PwC care ne-a oferit o bază și o înțelegere solidă pentru a ne dezvolta strategia de creștere pentru perioada post-investiție. Investițiile realizate în România arată angajamentul Value4Capital față de această piață și dorința noastră de a ajuta companiile românești să devină companii mai mari și mai bune”.

Value4Capital este o firmă de private equity, cu o experiență de peste 25 de ani în regiune, axată pe investiții în companii mid-market din Europa Centrală.

Despre PwC România

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o rețea de firme prezentă în 152 de țări cu mai mult de 328.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul consultanței pentru afaceri, auditului și consultanței fiscale. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

​Articol susținut de PwC România