• Acordul este bazat pe o relație de lungă durată între cele două companii, în care expertiza extinsă a PwC în consultanța de business și ingineria software este susținută de infrastructura și serviciile oferite de AWS.
  • Această colaborare va crește capacitatea PwC de a propune noi soluții care îmbunătățesc activitatea companiilor, construiesc încredere și generează rezultate sustenabile, inclusiv modernizarea sistemelor și migrarea informațiilor în cloud, procese mai eficiente de prelucrare și analiză de date, securitate cibernetică și risc, administrarea relației cu clienții, servicii de management și raportare legate de tranziția către neutralitatea climatică (net zero).
  • Peste 200 de proiecte au fost deja demarate pentru companii din top Fortune 500 și multe altele în curs de implementare.
  • Confirmă abordarea PwC de a propune soluții bazate pe oameni și tehnologii.

PwC a anunțat semnarea unui Acord de Colaborare Strategică pe durata a trei ani cu Amazon Web Services (AWS) care va funcționa ca un accelerator de inovare, eficiență și transformare pentru companii. Acordul va îmbunătăți capacitatea deja demonstrată a PwC de a implementa tehnologiile cloud, prin includerea în portofoliu a unor soluții care înglobează deopotrivă inovarea tehnologică și grija față de oameni, oferă încredere și rezultate cuantificabile, în acord cu strategia globală, The New Equation.

Gabriel Voicilă Foto: PwC România

Această colaborare, care va permite PwC și AWS să aducă beneficii în valoare de 800 de milioane de dolari clienților, este continuarea parteneriatului de lungă durată dintre cele două companii. Expertiza vastă a PwC și capacitatea de a oferi soluții optime de strategie, operațiuni, transformare corporativă și tehnologică combinate cu siguranța și scalabilitatea infrastructurii de cloud AWS vor crește semnificativ atât gradul de inovare, cât și rezultatele obținute. Această colaborare va avea un impact asupra unei arii largi de servicii, începând de la migrarea în cloud și modernizarea sistemelor de prelucrare și analiză a datelor, până la managementul informației și al riscurilor, relația cu clienții și raportarea legată de tranziția către neutralitatea climatică.

PwC a fost între primele companiii care au avut acces la Amazon Bedrock - o platformă gestionată autonom ce permite crearea de modele funcționale prin intermediul unui API (Application Programming Interface / Interfață de Programare a Aplicațiilor), care va pune la dispoziția clienților soluții de inteligență artificială generativă pentru a crește eficiența proceselor interne.

Acești pași sunt esențiali în contextul actual. Conform raportului PwC Annual Global CEO Survey, aproximativ 40% dintre directorii generali cred că viabilitatea economică a organizației lor va avea de suferit în următorii zece ani dacă nu fac schimbările necesare.

”Schimbările rapide pe care trebuie să le adopte companiile astăzi cer o flexibilitate crescută a organizațiilor, ca ele să fie capabile să preîntâmpine perturbările de sistem și să își ajusteze constant modelul de afaceri” a declarat Julien Courbe, PwC Deputy Global Advisory Leader, PwC US. „Colaborarea dintre PwC și Amazon acoperă toate nevoile clienților în acest parcurs, permițându-le să își actualizeze infrastructura tehnologică, să regândească modelele de afaceri și să aibă o poziționare bună în viitor.”

Clienții au ales PwC pentru implementarea eficientă a strategiei lor AWS cloud, începând prin a evalua felul în care această soluție poate aduce valoare întregii organizații. Având o mentalitate orientată către nevoile și prioritățile clienților și ale afacerilor lor, PwC oferă strategii cu aplicabilitate imediată.

”Am ales cu încredere colaborarea cu PwC pentru a implementa schimbarea de care aveam nevoie prin introducerea tehnologiei cloud AWS. Am obținut rezultate foarte bune în etapa de modernizare a ecosistemului de loialitate al Wyndham. Cazările sunt procesate în aceeași zi, ciclurile de facturare sunt închise în câteva ore, iar numărul sejururilor pierdute a fost redus cu 50%.”, a declarat Derek Barbara, Vice Președinte pentru Servicii de Date la Wyndham Hotels & Resorts. ”Colaborarea dintre PwC și AWS ne asigură o inovare continuă și are un impact asupra întregii noastre strategii de cloud pentru ca noi să putem gestiona cu și mai multă grijă nevoile clienților noștri.”

PwC are în echipa globală mai mult de 5.200 de angajați certificați AWS, dintre care 15 sunt ambasadori AWS. Această nouă colaborare cu AWS a produs deja rezultate pentru mai mult de 200 dintre clienții PwC din Fortune 500.

”Ne bucură colaborarea cu PwC care ne asigură că cea mai avansată tehnologie de cloud și informațiile de care e nevoie pentru a o folosi ajung la clienții noștri”, spune Matt Garman, vicepreședinte senior de vânzări și marketing la AWS. ”Împreună putem ajuta companiile să-și accelereze transformarea digitală și să devină mai eficiente financiar prin folosirea puterii de procesare a cloud-ului.”

Unul dintre domeniile pe care se va concentra noua tehnologie este monitorizarea și detectarea în timp real a atacurilor cibernetice complexe, o aplicabilitate care va crește gradul de încredere al tuturor părților implicate. Aproape jumătate (48%) dintre cei 4.000 de directori generali incluși în raportul anual CEO Survey prezentat recent de PwC au declarat că intenționează să suplimenteze investițiile în protecția datelor și securitate cibernetică în următoarele luni. Aceste date confirmă un alt studiu al PwC Statele Unite, în care 38% dintre directorii intervievați au declarat că se așteaptă ca atacurile cibernetice asupra infrastructurii de cloud să fie mai agresive în 2023.

În acest proiect sunt incluși angajați AWS și PwC din următoarele țări: Australia, Canada, China, Franța, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Luxemburg, Polonia, România, Singapore, Spania, Marea Britanie și Statele Unite.

”Acest parteneriat va intensifica colaborarea pe care PwC și AWS o au deja în România, cu scopul de a oferi serviciile cele mai potrivite care să permită rezolvarea problemelor dintr-un spectru larg de operațiuni pe care companiile le desfășoară, începând de la migrația în cloud, modernizarea infrastructurii, până la securitate cibernetică și multe altele”, a spus Gabriel Voicilă, Partener PwC România.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din rețeaua PwC ajută oamenii și organizațiile să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o rețea de firme prezentă în 152 de țări cu mai mult de 328.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri.

Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.

Articol susținut de PwC România