Bursa din New York a inchis sedinta de tranzactionare de miercuri in crestere, pe fondul asigurarilor venite din partea presedintelui francez Nicolas Sarkozy si cancelarului german Angela Merkel, care si-au exprimat convingerea ca Grecia va ramane in zona euro: Dow Jones a castigat 1,27%, iar Nasdaq 1.60%.

Potrivit cifrelor finale, indicele Dow Jones Industrial Average a castigat 140.88 de puncte, pana la 11,246.73 puncte, iar Nasdaq, indicele dominat de tehnologie, 40.40 puncte, ajungand in final la 2,572.55 puncte. Indicele S & P 500 a castigat 1,35% (15.81 puncte), pana la 1188.68 de puncte.

Bursa de pe Wall Street "este inca foarte concentrata pe ceea ce se intampla in Grecia si Europa, iar vestea pozitiva primita astazi a atras optimismul pietelor bursiere", a declarat pentru AFP analistul Scott Marcouiller Wells Fargo Advisors.

Nicolas Sarkozy si Angela Merkel si-au exprimat, miercuri, "convingerea" ca viitorul Greciei e in interiorul zonei euro, dupa ce premierul George Papandreou a reafirmat "determinarea absoluta" a Atenei de a-si indeplini angajamentele, transmite AFP.

Presedintele francez si cancelarul german au facut aceasta declaratie dupa o conferinta telefonica cu prim-ministrul grec, in contextul in care in ultimele zile s-a vehiculat tot mai des scenariul unui posibil faliment al Greciei.