A doua sedinta a saptamanii de pe piata Sibex s-a incheiat cu un total de 5700 de contracte cu o valoare de 44,6 milioane de lei. Nivelul mai redus al volumului comparativ cu sedintele precedente s-a datorat prudentei jucatorilor, care asteapta informatii noi despre starea economiei americane si despre situatia datoriilor din zona euro.

Cu 2.753 de contracte incheiate, derivatul pe indicele Dow Jones a fost cel mai lichid produs. Preturile au evidentiat o tendinta de optimism in prima parte a sedintei, fiind indicate si de futures-ul din SUA, si s-au mentinut si in cea de a doua, pe fondul sperantelor ca FED va stimula cresterea economica. Apoi, pe Wall Street, in ultima ora de tranzactionare, avansurile inregistrate de actiuni s-au temperat si chiar au disparut aproape in totalitate, optimismul investitorilor palind dupa ce conferintele liderilor politici din ultimele doua zile s-au incheiat fara nicio solutie pentru situatia Greciei. Situatia s-a reflectat si la Sibex unde cotatia indicelui Dow Jones pe scadenta decembrie a inchis in urcare cu doar 17 puncte, in vreme ce pe martie 2012 s-a consemnat o depreciere de 16 puncte.

Cu peste 1.300 de contracte incheiate simbolul SIBGOLD cu marimea de o uncie s-a mentinut in vizorul speculatorilor. Dupa o prima jumatate de sedinta in care miza a fost pusa pe scaderea metalului pretios, cea de a doua parte a readus cresterile pe ambele scadente. Astfel, la ora inchiderii cotatia SIBGOLD octombrie acumula 25,5 dolari iar cea pe decembrie 20,2 dolari. Tendinta de crestere a aurului continua sa fie mentinuta de cererea sustinuta pentru plasamente sigure, in conditiile incertitudinilor privind situatia economica globala.

Cresterea aurului s-a reflectat si in evolutia contractului pe pachetul Phoenix, care a intrat in atentia participantilor in partea a doua a zilei cu 210 contrcate. Cotatia PHX a crescut cu 2,10%, datorita avansului metalului galben.

In zona derivatelor valutare, euro s-a apreciat fata de dolar cu doar 0,06% pe scadenta decembrie si cu 0,12% pe martie 2012, numarul contractelor incheiate fiind de 680.

Pentru DESIF5 volumul de 472 de contracte a fost incheiat in contextul unei tendinte de scadere, cotatia pe scadenta decembrie diminuandu-se cu 1,6% iar cea pe martie 2012 cu 1,83%.