Bursele europene au deschis in crestere marti, pe fondul sperantelor ca politicienii europeni vor actiona pentru a solutiona problema datoriilor Greciei si criza datoriilor suverane din zona euro, care ameninta economia mondiala, potrivit Reuters.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 se aprecia cu 2,2% dupa primele minute de tranzactionare ale zilei, dupa o crestere de 1,8% in sedinta de luni. Avansul de luni a venit pe fondul discutiilor dintre liderii europeni cu privire la cresterea sumelor alocate Fondului European de Stabilitate Financiara, injumatatirea datoriilor Greciei si recapitalizarea bancilor europene.

Astfel, indicele FTSE 100 al Bursei din Londra castiga 2,08% la ora mentionata, ajungand la 5.195,22 puncte, iar indicele Dax jucat la Bursa din Frankfurt avansa cu 2,94%, la 5.502,89 puncte. La Paris, indicele CAC 40 urca cu 2,34%, pana la 2.926,30 puncte.

Bancile, care au inregistrat pierderi importante pe pietele bursiere in acest an din cauza expunerii pe statele de la periferia zonei euro, inregistrau cele mai mari cresteri ale valorii actiunilor in acest debut de sedinta, iar indicele care grupeaza cele mai importante institutii financiare europene, STOXX Europe 600, se aprecia cu peste 3%. Valoarea acestui indice este insa cu 33% mai mica comparativ cu finele anului trecut.