New York Stock Exchange a inchis in crestere sedinta de tranzactionare de joi, pe fondul optimismului privind masurile anuntate de Banca Centrala Europeana (BCE) pentru a sprijini bancile din zona euro: Dow Jones a castigat 1,68%, iar Nasdaq 1,88% , transmite AFP.

Potrivit cifrelor finale de la incheierea, indicele Dow Jones Industrial Average a castigat 183.38 de puncte, la 11,123.33 puncte, iar Nasdaq 46.31 puncte, la 2,506.82 puncte.

Indicele S & P 500 castigat 1,83% (20.94 puncte) la 1164.97 de puncte.

"Ramanem cu speranta ca situatia nu este asa rea," a declarat economistul Evariste Lefeuvre, mentionand in utlimele zile mai multi analisti si-au pus intrebari legate de posibilitatea exagerarii crizei.

Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut joi dobanda de politica monetara la 1,5%, in pofida deteriorarii situatiei economice si financiare, potrivit AFP. Aceasta decizie a fost estimata de majoritatea analistilor, care se asteapta ca institutia sa lanseze noi programe pentru a ajuta bancile sa faca fata crizei datoriilor din zona euro. Jean-Claude Trichet a anuntat ca BCE va efectua o serie de tranzactii exceptionale, pentru a ajuta bancile din zona euro sa se refinanteze.