Wall Street a incheiat luni la cel mai înalt nivel din 2 august fiind ridicata de performanţele trimestriale peste asteptari ale economiei americane fapt ce i-a facut pe principalii investitori din piata sa spere ca spectrul recesiunii este mai indepartat acum: Dow Jones a castigat 0,89%, iar Nasdaq 2,35%.

Dow Jones Industrial Average a urcat cu 104.83 de puncte 11,913.62 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a luat 61.98 puncte si a incheiat la 2699.44 de puncte.

Si S & P 500 a castigat 1.29% (15.94 puncte) urcand la 1,254.19 puncte.

"Investitorii au fost încurajati si de faptul că liderii europeni par sa faca progrese spre un plan de rezolvare a crizei datoriilor suverane", a declarat Scott Marcouiller de Wells Fargo Advisors pentru AFP.

"Nimeni nu se aştepta că această criză europeană sa dispara in cateva luni, dar daca ea poate fi stopata pentru moment si ne putem concentra pe rezultate si speram sa terminam anul pe crestere ", a subliniat Mace Blicksilver, director la Marblehead.

În ciuda multor incertitudini, liderii europenii au reuşit duminică sa traseze conturul unui plan de stopare a crizei.

Insa, pe langa vestile bune venite din Europa, "rezultatele pozitive de pe piata americana şi anunţurile de fuziuni si achizitii au dus piaţa în sus", mai spune Scott Marcouiller care crede ca economia americana "a luat viteza la sfarsitul anului".