Actionarii SIF Transilvania au aprobat vanzarea participatiei detinute la Banca Comerciala Romana catre grupul austriac Erste, se arata intr-un raport emis BVB.

Astfel, actionarii societatii de investitii financiare au acceptat sa vanda 103 milioane actiuni BCR (vechi) la un pret de 1,0385 lei/titlu si un pachet de 33,25 milioane de actiuni BCR (actiuni aferente majorarii capitalului social din 2011) la un pret de 0,10 lei/actiune si sa schimbe 515,1 milioane de actiuni BCR cu actiuni Erste, la o rata de aport de 127,9583 actiuni BCR pentru o actiune Erste Group Bank nou emisa.

SIF Transilvania este unul dintre cele 4 SIF-uri cu care conducerea Erste Group a incheiat un acord in septembrie pentru preluarea unui pachet de 24,1% din actiunile BCR, estimat ca s-ar putea ridica la 435 milioane de euro.

Participatiunea Erste la BCR urmeaza sa creasca la 93,5% in urma preluarii celor patru pachete de la SIF Muntenia, SIF Banat-Crisana, SIF Transilvania si SIF Oltenia. Actionarii SIF Muntenia au aprobat deja vanzarea actiunilor BCR catre grupul austriac.