Bursele asiatice au fost miercuri in a treia zi de declin, iar yenul japonez s-a apreciat in fata majoritatii valutelor pe fondul temerilor ca referendumul din Grecia privind programul de sprijin financiar extern va pune in pericol planul de salvare a Europei si a semnelor ca ritmul de recuperare a economiei globale a incetinit, scrie Bloomberg.

Indicele MSCI Asia Pacific a pierdut 1,1%, ajungand la o cadere de 5,5% in ultimele trei zile.

Yenul s-a apreciat cu 0,2% pana la 107,22 unitati pentru un euro, in timp ce moneda sud-coreeana s-a devalorizat cel mai puternic din ultima luna.

Bursa japoneza, cea mai importanta din regiune a inchis in cadere cu 2,2%, cea din Australia a pierdut 1,1%, iar indicele Kospi al bursei sud-coreene a avut o corectie de 0,6%.

Toate acestea inaintea intalnirii de urgenta a liderilor europeni cu premierul elen pe tema referendumului propus de acesta privind sprijinul financiar european si a summit-ului G20 de la Cannes din 3-4 noiembrie.

Totodata, Federal Reserve va publica miercuri estimarile sale privind economia SUA, dupa ce date prezentate marti au aratat ca activitatea manufacturiera in SUA aproape a stagnat luna trecuta.

Marti bursele europene si americane au avut piederi importante.