New York Stock Exchange a incheiat in scadere sedinta de miercuri dupa anuntarea reducerii ratingului de credit a 10 banci publice germane de catre Moody's: Dow Jones a pierdut 1,58%, iar Nasdaq 1,73%.

Dow Jones Industrial Average a inchis in scadere cu 190,57 puncte la 11.905,59 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a scazut cu 46,59 puncte la 2639,61 de puncte. Si S & P 500 a cedat 1,66% (20,90 puncte) incheind sedinta la 1.236,91 puncte.

"Efectele crizei in Europa continua sa creasca odata cu cresterea obligatiunilor europene ceea ce a pus presiune pe pietele de aici," a declarat Peter Cardillo, economist-sef la Capital Global Rockwell.

"Pietele din SUA, din pacate, sunt inca foarte legate de ceea ce se intampla in Europa, iar retrogradarea ratingului pentru bancile germane este doar un alt exemplu," a conchis acesta pentru AFP.

Moody's a retrogradat miercuri seara rating-ul a zece banci regionale germane, precum LBBW si BayernLB, institutii considerate ca fiind punctele slabe ale sectorului financiar german. Aceste deficiente nu sunt legate de criza datoriilor din zona euro, ci de faptul ca aceste banci sunt mai putin susceptibile de a beneficia de sprijinul guvernamental in caz de dificultati din cauza noilor reglementari si a conditiilor stricte impuse de catre Comisia Europeana pentru orice asistenta, a declarat Moody's citata de AFP.