Preturile la petrol au stagnat marti dimineata, in Asia, pe o piata lenta, ingrijorata de criza datoriei suverane din Europa, mai ales dupa avertizarile agentiei Moody's cu privire la zona euro, au declarat analistii.

Un baril de titei "light" (WTI) pentru livrare in ianuarie a castigat 8 centi urcand la 97,85 dolari pe baril in timp ce un baril de titei Brent din Marea Nordului cu aceeasi scadenta a pierdut sase centi incheind la 107,20 dolari.

Piata este ingrijorata de faptul ca Acordul european "nu va rezolva criza datoriilor si o incetinire ar putea agrava problemele regionale", au declarat analistii firmei Phillip Futures din Singapore pentru AFP.

Investitorii asteapta cu interes reuniunea Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) la Viena miercuri. Analistii au declarat ca cei 12 ministri OPEC ar trebui sa cada de acord sa extinda cotele neschimbate timp de trei ani.

Cu o zi inainte, un baril de titei "light" pentru livrare in ianuarie a incheiat in scadere cu 1,64 dolari de vineri la 97,77 dolari pe New York Mercantile Exchange (Nymex). In Londra, un baril de titei Brent din Marea Nordului pentru livrare in ianuarie a inchis la 108,62 dolari.