Indicii BVB au inregistrat miercuri scaderi de pana la -1,12%, in conditiile in care pe pietele internationale s-a mentinut un sentiment pesimist, se arata intr-o analiza a Prime Transaction. Ultimele sedinte au demonstrat tot mai evident faptul ca deciziile luate in cadrul summitului de saptamana trecuta nu sunt vazute ca fiind suficiente pentru ca investitorii sa revina la sentimente mai bune.

Pe piata de la Bucuresti, nu putem vorbi de scaderi importante, insa ne confruntam in continuare cu o lichiditate slaba. Miercuri au fost facute 3.331 de tranzactii care au contribuit la un rulaj de 4,6 milioane de euro. Remarcam faptul ca tranzactiile cu produsele structurate au reprezentat aproape 20% din total.

Cursul EURO/USD a scazut miercuri sub pragul de 1,30 ceea ce a dus si la deprecierea pietelor de commodities. Aurul nu a reusit sa isi pastreze eticheta de activ de refugiu, uncia fiind acum mai ieftina cu 100 de dolari decat saptamana trecuta. Fara alte evenimente notabile, si doar cu cateva declaratii ce au alimentat starea de pesimism, pe pietele financiare s-a mentinut un sentiment de neincredere.