Pretul petrolului este in scadere vineri pe bursele din Asia in contextul ingrijorarilor persistente asupra situatiei din Zona Euro si asupra evolutiei economiei mondiale, in timp ce in China activitatea economica a scazut.

Un baril de titei "light sweet crude" cu livrare in ianuarie a pierdut opt centi pana la 93,79 dolari. Petrolul Brent din Marea Nordului cu livrare in februarie s-a depreciat cu 65 de centi pana 103,60 dolari.

Spania, carear putea intrain recesiunela inceputul anului 2012, a reusitjoisa stranga 6 miliardede euro din vanzarea de obligatiuni, aproape dublu fata deobiectivul stabilit.

Dar, crizaeuropeana continua sa ingrijoreze pietele care credcaplanul prezentatlafinalul summit-uluiUEdin 8si 9decembrie de la Bruxellesareprea multe lucruri neclare, scrie AFP. Atat de multe incatscaderearatingului anumitortari europene,intre care, probabil,Germaniasi Franta,de catreStandard & Poorpareiminenta.

In plus fata deingrijorareacu privire la riscuriledecontagiune din Zona euro,piataeste ingrijoratade semnelede incetinire a economiei chineze, a doua economie mondiala.