New York Stock Exchange a incheiat sedinta de vineri in usor echilibru pe o piata cu un volum de tranzactionare mic in ciuda incheierii unui acord crucial pentru finantele guvernului Statelor Unite: Dow Jones a pierdut 0.02 %, dar Nasdaq a castigat 0,56%.

Dow Jones Industrial Average a scazut cu 2.42 puncte la 11,866.39 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a crescut cu 14.32 puncte la 2555.33 de puncte. S & P 500 a crescut cu 0,32% (3.91 puncte) la 1,219.66 puncte.

Dupa deschiderea pe o crestere mica, Wall Street a fluctuat in jurul valorii de echilibru si nu a reactionat la avertizarile Fitch fata de Franta si Uniunea Europeana.

Agentia Fitch Ratings a scazut la "negativ" fata de "stabil" perspectiva ratingului pe termen lung al Frantei, mentinand insa ratingul "AAA", cel mai bun posibil, anunta AFP.

Fitch Ratings a avertizat ca summitul de la Bruxelles nu a oferit o "solutie globala" la criza datoriilor tarilor din Zona Euro si a afirmat ca o implicare mai accentuata a Bancii Centrale Europene este necesara.

Pe de alata parte, Camera Reprezentantilor, dominata de republicani, a acordat, dupa lungi discutii, 915 miliarde dolari pentru a evita blocajul statului federal