Preturile la petrol au cedat usor miercuri dimineata, in Asia, ca urmare a profitului inregistrat in ziua precedenta, dar si pe fondul tensiunlor dintre Iran, SUA si Israel, au declarat analistii.

In dimineata zilei de miercuri, un baril de titei "light" (WTI), pentru livrarea in februarie era cotat la 102.82 dolari.

Si barilul de titei de Brent din Marea Nordului pentru aceeasi scadenta a pierdut 10 centi coborand la 112.03 dolari.

"Consecintele oricarei actiuni militare in Orientul Mijlociu ar fi enorme. O crestere a preturilor petrolului ar putea inabusi in fasa eforturile de de recuperare economica din Statele Unite", a declarat Nick Trevethan, analist la ANZ Research citat de AFP.

Un baril de petrol ar putea ajunge la 200de dolari in cazul unor noi sanctiuni impotriva Teheranului, a avertizat ministrul petrolului iranian Rostam Qasemi.

In New York, un baril de titei "light" pentru livrare in februarie a fost cotat marti la 102.96 dolari pe New York Mercantile Exchange, in crestere cu 4.13 de dolari. La Londra, pe IntercontinentalExchange, pretulul unui baril de titei Brent din Marea Nordului, cu scadenta identica, a castigat 4.75 dolari urcand la 112.13 dolari.